Lehet, hogy idén is elmarad a halottak napja?! Nem róhatjuk le kegyeletünket a szeretteinknél? Nagyon fontos információkat tettek közzé! ERRE kell felkészülni a következő hetekben az országban:


November elseje mindenszentek ünnepe, másodika pedig a halottak napja a keresztény világban. Mindenszentek (latinul Festum Omnium Sanctorum) a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja. A protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg ilyenkor. Az ezt követő halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezéssé.
Idén a koronavírus negyedik hulláma, viszont lehet, hogy a megemlékezéseket is keresztbe vágja. Müller Cecília nemrég bejelentette, hogy a csoportosulások elkerülése érdekében a zászlófelvonáson és a díjátadásokon kívül nem lesznek központi ünnepségek október 23-án. Így látható, hogy a Mindenszentek ünnepe és halottak napja sem lesz az eddig megszokott.
A szomszédos Szlovákiában Igor Matovič miniszterelnök azt mondta: “Biztos vagyok abban, hogy az elhunytak megbocsátják nekünk, ha néhány héttel elhalasztjuk” A szlovák kormányfő szerint ha az emberek mindenszentek ünnepén nem maradnak otthon, az hatalmas kockázatot jelent.
Lesznek korlátozások Magyarországon?
Erről még nem tudni semmi biztosat, feltehetőleg az Operatív Törzs a közeljövőben fog tájékoztatást adni. Viszont jó ötlet lehet a köztemetők nyitvatartásának módosítása, csökkentve a minden évben megszokott nagy tömeget. forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal