HIVATALOS! Megszülettek a döntések a ma tartott Kormányinfón! JÖNNEK A SZIGORÍTÁSOK! PONTOSAN EZEK az ÚJ szabályok lépnek életbe november 1-től!!


Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ma 10.30-tól tartják meg az aktuális Kormányinfót. Az eseményen szóba kerülhetnek a legújabb kormánydöntések, melynek kapcsán, a rohamosan növekvő fertőzöttségi adatok tekintetében fontos kérdés lehet, hogy tervezi-e szigorítások bevezetését a kormány, valamint hogy mivel kívánják oltásra buzdítani a magyarokat.
A Kormányinfón elhangzottakat itt követheti: Gulyás Gergely azzal kezdte, hogy a kormányülés első pontjaként a járványhelyzetet vitatták meg. A legfrissebb adatok szerint Magyarországon van 5,9 milliónál több ember, aki az első oltást megkapta, 57 millió, aki a másodikat is. Tegnap 4037 új fertőzöttet regisztráltak és 45 beteg hunyt el. Gulyás ismertette a kórházi adatokat is:
1970 beteget ápolnak kórházban, közülük 204-en vannak lélegeztetőgépen. Elmondta, hogy az előrejelzések a járvány negyedik hullámáról változóak, amiben egyetértenek, hogy a fertőzésszámok ugrásszerűen fognak növekedni, a kórházban ápoltak száma is nőni fog. Kevesebben fognak lélegeztetőgépre kerülni, és meghalni a betegség szövődményeibe, mint az első és második hullámban. Ettől még a jelenlegi járványhelyzet intézkedéseket indokol, ezért a kormány ezekről döntött:
Munkaadók jogot kapnak arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a védőoltást. A közösségi közlekedési eszközökön nov. 1-től kötelező lesz a maszkhasználat, A magyar kórházakban újra látogatási tilalmat vezetnek be. Forrás: 24.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal