MOST érkezett! EKKOR tér vissza az utcai maszkviselés és ÚJRA jönnek a kijárási korlátozások ITT:

Korlátozták a kijárást és bevezették a maszkviselést a fertőzöttebb településeken, valamint a QR-kódos igazolvány sem jó már mindenre. Romániában a koronavírus-járvány újabb hullámának megfékezése érdekében további szigorításokat vezettek be: A KORMÁNY SZOMBATON ELFOGADOTT HATÁROZATÁBAN ISMÉT KÖTELEZŐVÉ TETTE A VÉDŐMASZK VISELÉSÉT, ILLETVE KORLÁTOZZA A BEOLTATLANOK KIJÁRÁSÁT A FERTŐZÖTTEBB TELEPÜLÉSEKEN.
Ezentúl a szabadban is védőmaszkot kell viselni a közterületen azokon a településeken, ahol a megelőző két hétben a lakosság több mint 6 ezrelékénél diagnosztizálták a fertőzést. A határozat másik újdonsága az, hogy az éjszakai kijárási korlátozásokat kiterjesztették mindenkire, aki nem kapta meg legalább tíz napja a koronavírus-elleni oltás második (a Johnson&Johnson vakcina egyetlen) adagját, vagy nem szerzett ideiglenes védettséget azáltal, hogy az utóbbi fél évben gyógyult ki a fertőzésből.
Korlátozták a kijárást és bevezették a maszkviselést a fertőzöttebb településeken, valamint a QR-kódos igazolvány sem jó már mindenre. Romániában a koronavírus-járvány újabb hullámának megfékezése érdekében további szigorításokat vezettek be: A KORMÁNY SZOMBATON ELFOGADOTT HATÁROZATÁBAN ISMÉT KÖTELEZŐVÉ TETTE A VÉDŐMASZK VISELÉSÉT, ILLETVE KORLÁTOZZA A BEOLTATLANOK KIJÁRÁSÁT A FERTŐZÖTTEBB TELEPÜLÉSEKEN. Ezentúl a szabadban is védőmaszkot kell viselni a közterületen azokon a településeken, ahol a megelőző két hétben a lakosság több mint 6 ezrelékénél diagnosztizálták a fertőzést.
A határozat másik újdonsága az, hogy az éjszakai kijárási korlátozásokat kiterjesztették mindenkire, aki nem kapta meg legalább tíz napja a koronavírus-elleni oltás második (a Johnson&Johnson vakcina egyetlen) adagját, vagy nem szerzett ideiglenes védettséget azáltal, hogy az utóbbi fél évben gyógyult ki a fertőzésből. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal