Olyat tett ez a magyar politikusnő, ami mindenkinek példával szolgálhat.... Köszönjük szépen

Cseh Katalin a Momentum európai parlamenti képviselője példát mutat mindenkinek, ugyanis visszatér eredeti szakmájához, az Országos Mentőszolgálathoz jelentkezett önkéntesnek.



Cseh Katalin



Facebook-oldalán jelentette be Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője, hogy a vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen önkéntesként visszatér eredeti szakmájához, és ismét felveszi az orvosi köpenyt. A képviselő az Országos Mentőszolgálat felhívására jelentkezett, egyelőre nem kapott értesítést arról, hogy pontosan hova osztják be. Biztonság kedvéért jelezte a hatóságok felé, hogy Brüsszelből tért haza.

Cseh politikusi karrierje előtt orvosnak tanult, a Semmelweis Egyetemen végzett szülész-nőgyógyászként, két évig dolgozott rezidensként.

Posztjában azt írja, hogy orvosi köpenyét már elajándékozta, az orvosi pecsétjét pedig nagytakarításkor a sarokban találta meg, most azonban úgy érzi, kötelessége szaktudásával hozzájárulni a betegség elleni küzdelemhez.

A képviselő arra bíztat, hogy aki tudja, fontolja meg az önkénteskedést. Ez nem csak azokra vonatkozik, akiknek van orvosi diplomájuk, hiszen valahogy mindenki tud segíteni. Még akkor is, ha az a segítség az otthonmaradás.

"Nemcsak az egészségügyben lehet segíteni, rengeteg lehetőség van: lehet maszkot varrni, idős embereknek segíteni bevásárolni, kutyát sétáltatni, önkormányzatok tájékoztató munkájában részt venni, otthonról mesét olvasni - mindenki meg tudja találni a neki megfelelő feladatot. Van, aki azzal segíthet, hogy otthon marad. Közös erővel le tudjuk győzni ezt a borzalmas vírust, és el tudjuk hozni mielőbb a boldog, nyugalmas időket." - írta posztjában.

AKTUÁLIS:

Főoldal