Nyugdíjas néni varrja a szájmaszkokat Kübekháza lakóinak. A jóságáért az Isten áldja meg Marika néni

Kedves Marika Néni! Jóságáért az Isten áldja meg egészségben.Marika néni lendületlenül varrja a maszkokatFeladta a szájmaszkok utáni kutatását Kübekháza Önkormányzata, miután kedden is sikertelen volt a keresésük.

Miután sikertelen volt minden mai próbálkozásunk, manufaktúránk munkatársai vásároltak nekünk közel 20 méter lepedőszövetet és 50 méter gumit. Gombos Károlyné Marika, nyugdíjas női szabó lakótársunk pedig vállalta, hogy jószolgálatból megvarrja a szájmaszkokat Kübekháza lakóinak
– mondta a Kübekháza Hírszolgálatnak Molnár Róbert polgármester.

A néni örömmel vállalta a felkérést. A polgármester egyszerűséget kért, így a kiszabást követően mindössze 3-4 perc alatt készül el egy darab. Marika néni szerdán már egy nagyobb mennyiséget tud átadni az önkormányzatnak.

Az elkészült, mosható és fertőtleníthető szájmaszkokat elsőként azok kapják, akik közszolgáltatást végeznek a faluban, sok emberrel kerülnek kapcsolatba. Második körben azok a veszélyeztetettek kapják, akiknek munkájukból, helyzetükből adódóan muszáj közlekedniük, illetve azok az idősek, betegek, akik valamilyen ok miatt nem tudnak kizárólag otthonaikban tartózkodni – közölte a hírszolgálattal a polgármester.

AKTUÁLIS:

Főoldal