Ferenc pápa imádkozik, hogy az Úr megállítsa a járványt és üzent az embereknek. Tanulságos mondatok, amit mindenkinek olvasnia kell !

Ferenc pápa azt nyilatkozta a La Repubblica című olasz napilapnak, hogy azért imádkozik, hogy Isten állítsa meg a koronavírus-járványt.


Ferenc pápa
Elszalaszthatatlan lehetőséget nyújt a konkrét gesztusok felfedezésére az új típusú koronavírus-fertőzés Ferenc pápa szerint, aki a La Repubblica című olasz napilapnak adott, szerdán megjelent interjúban elmondta, hogy elsősorban a járvány megállításáért imádkozik ezekben a nehéz napokban.

A katolikus egyházfő úgy vélte, a járványhelyzet lehetőséget ad azokra az apró, de konkrét gesztusokra, cselekvésekre, amelyek erősítik a kapcsolatot a hozzánk közel állókkal. Hangoztatta, hogy meg kell értenünk, hogy a kis dolgokban kincs rejlik.
Ha így éljük meg ezeket a napokat, nem pazaroljuk őket feleslegesen - jelentette ki Ferenc pápa. Példaként említett egy tál meleg ételt a rászorulóknak, de gyengédséget a családtagok felé is, jelképes ölelést, telefonhívást rokonoknak, ismerősöknek.

Vannak apró hétköznapi részletek, amelyek értelmet adnak az életnek, közösséget és párbeszédet teremtenek közöttünk - nyilatkozott Ferenc pápa.

Kifejtette azt is, hogy az eddig megszokott rohanó hétköznapokban a családok is gyakran teljes csendben étkeztek, de nem azért, mert egymást hallgatták, hanem mert a szülők evés közben a tévét nézik, a gyerekek pedig a telefonjaikat.

Ferenc pápa az interjúban kijelentette, azért imádkozott, hogy az Úr állítsa meg a mostani járványt. Állítsd meg a kezeddel! - ezt kértem tőle- mondta az egyházfő.

Hozzátette, aki nem hívő, és nem imádkozik, az is megtalálhatja az utat a jóban, amelyben hisz. Hihet a körülötte levő emberek szeretetében, és ott reményre is találhat. A 83 éves Ferenc pápa a járvány miatt szintén lezárt Vatikánvárosban maradt, imáit, beszédeit egyenes internetes közvetítéssel sugározzák.

AKTUÁLIS:

Főoldal