Átmentünk ma a családdal Ausztriába bevásárolni. Még most sem tértem magamhoz az ámulatból! Az itthoni árakhoz képest, nézzétek kint mennyibe kerülnek Ezek a dolgok:

Átmentünk ma a családdal Ausztriába bevásárolni. Még most sem tértem magamhoz az ámulatból! Az itthoni árakhoz képest, nézzétek kint mennyibe kerülnek Ezek a dolgok:Árak Ausztriában és Magyarországon

Ma kicsit kimozdultunk a családdal shoppingolni, mint ahogy tesszük ezt minden héten egyszer. A tapasztalataimat szeretném megosztani veletek és megmutatni, hogy mi az ami a legjobban bosszant fel engem minden egyes utunk után:

A legfeltűnőbb, amit megfigyelhetünk, hogy az akció itt tényleg akció és egész évben van. Na lássuk:

Cipőbolt

Geox Női bőrcsizma eredeti ára 100 euró, akciósan most 30 euró? Úgy vélem, egy ilyen minőségű csizmáért 9000 forint egy vicc. Magyarországon akciósan 100 euró, az eredeti ára otthon 52 ezer forint!

Tankolás

280 Ft átszámolva a gázolaj literje.és most még drága is volt. De hagyjuk és fogjuk az adóra vagy mégsem?

Technika

140 centis beszélő Sharp smart tévé ami nem is fér be a szobádba akciósan 150 ezer forint, eredeti ára 360 ezer forint. A vicc az, hogy az itteni átlagfizudból vehetsz négy ilyet, otthon meg egy felet. Intenso pendrive usb3, 32 gb, 10 euró, otthon ugyanez 6200Ft. És ne gyertek nekem az áfával mert ez fél ár alatt van.

Élelmiszer bolt, általános dolgok:

Magyar pickszalámi 40 dekás, 6 euró azaz 1800Ft díszdobozban, ott a fotón. Otthon 2500Ft, minimum.Cukor 2 kg átszámolva 350Ft (ez talán itthon is ennyi) 1 kiló lavazza szemeskávé 3000Ft, otthon 5460Ft, ja tudom, áfa.Pepsi light citrom 1,5l 140Ft, otthon a két lityi 350 (pontosítok, nincs már szinte sehol sem kétliteres üdítő, éljen az új, 1,75 literes kiszerelés, mert az jobban illik a kézbe).Joghurt olyan fosatós, a négydarabos kiszerelésű 150 forint átszámolva.

Syoss hajfesték 450Ft, otthon 1400ft, pff.Tresor Hellogs gabonapehely a gyereknek 750 gramm, 400 forint, Magyarországon a kétszerese.Kerámia késkészlet, 10 euró 3 év garanciával és nem gagyi.Asti Cinzano pezsgő kemény 4 euró, 1200Ft. Otthon 3200Ft, ja tudom áfa, háromszoros? (Mi leárazva Szilveszter előtt láttunk 2800 forintért, de nem vettük meg..)Latta margarin, ami tényleg az: kemény 300Ft 750gramm.Rama culinesse 750ml, 380Ft. Tudom áfa, meg a Marshall segély.Becks sör, 6 százalékos, 150Ft. Pff.Szűzpecsenye, 80 deka, 900Ft. Hagyjuk.

És még lehetne folytatni de nem szeretném. Csak annyit szeretnék elmagyarázni, hogy nem csak az áfa a probléma otthon, hanem a gátlástalan lehúzás, amit szabad-rablásnak hívok.

Gusztustalan, hogy az otthoni bérek mellett ilyen árkülönbségek vannak a napi bevásárlásoknál. És tudom, hogy sok minden drágább idekint, de adnak hozzá béreket is, hogy ki tudj mindent fizetni. Egyébként én évente 200 ezer forintot költök átszámolva fűtőolajra egy 5 szobás családi ház fűtésére. Hát, otthon az is drágább. Gyógyszer a gyerekeknek és van, ami felnőtteknek is ingyenes. Fogorvosi ellátás ingyenes. Szóval sok dolog kompenzálja a drága lakásárakat. Légyszíves osszátok, hátha nem tudja valaki.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

AKTUÁLIS:

Főoldal