Riasztás! Brutális, ami felénk száguld! Szupercellák, villámárvizek, pusztító viharok jönnek szerda délután, ha ITT élsz, készülj fel:


Az időjárás ma változékony képet mutat: bár sok napsütésre számíthatunk, az égen gomolyfelhők is képződnek, főleg délen és délkeleten pedig fátyolfelhők jelenhetnek meg. Az ország egyes részein szórványosan záporok és zivatarok is előfordulhatnak, amelyeket akár felhőszakadásszerű csapadékhullás is kísérhet. Estére a gomolyfelhők feloszlanak, és a csapadék megszűnik.
A szél többnyire gyenge marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-28 fok között alakul, késő estére pedig 15-21 fok közé csökken a hőmérséklet. Az ország döntő részén éjszaka derült és száraz idő várható. Az éjszaka második felében északnyugaton azonban megnövekedhet a felhőzet, és ott kis eséllyel zápor sem kizárt. A levegő hajnalra párássá válik, és foltokban köd képződhet. A légmozgás gyenge lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11-16 fok között alakul, az északi völgyekben ennél kissé hűvösebb is lehet.
A MET.hu jelentése szerint késő délelőttig nem várható veszélyes időjárási esemény. Azonban a déli óráktól estig szórványosan – főleg az északi megyékben kisebb számban – valószínű zivatarok alakulhatnak ki. Ezekhez a zivatarokhoz helyenként jelentősebb mennyiségű csapadék, viharos széllökések, sőt, néhol jégeső is társulhat. Az időjárás ma változékony lesz: a sok napsütés mellett záporokra és zivatarokra is számítani kell, amelyek estére megszűnnek. Az éjszaka túlnyomóan derült és száraz lesz, de északnyugaton felhőzetnövekedés és kis eséllyel zápor is előfordulhat. A déli óráktól estig szórványosan heves zivatarok is kialakulhatnak, így érdemes felkészülni a változékony időjárásra és figyelni a friss előrejelzéseket.

AKTUÁLIS:

Főoldal