Hivatalos: ekkora nyugdíjemelésre számíthatnak az idősek, ennyi pénzt kapnak!


Hivatalos: ekkora nyugdíjemelésre számíthatnak az idősek, ennyi pénzt kapnak! Várhatóan 12 500 forinttal emelkednek a nyugdíjak januártól. Az atv.hu is megírta, hogy pénteken a parlament a kormánypárti többség voksaival elfogadta a 2024-es büdzsét:
Jövőre 6 százalékos inflációval, 2,9 százalékos hiánycéllal, 4 százalékos növekedéssel számolnak – 385 forint-euró árfolyamon. A költségvetési törvény elfogadásával sok juttatás mértéke is eldőlt. A hirado.hu azt írja, bár idén várhatóan nem, jövőre minden bizonnyal nyugdíjprémiumot is kapnak majd a nyugdíjasok. A kormány ugyanis a 2024-es költségvetés készítésekor 3,5 százaléknál nagyobb, hozzávetőleg 4 százalékos GDP-növekedéssel számol jövőre, ilyen növekedés után adható prémium. Ha ez a cél teljesül, akkor várhatóan 12 ezer forint pluszpénzhez jutnak majd az idősek.
6 százalékos nyugdíjemelés várható, ugyanis ekkora inflációval számol a következő évben a kormány. A jelenlegi 208 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolva ez jövőre havi 12 500 forintnyi pluszt jelenthet. Éves szinten így 150 ezer forintnyi többletnyugdíjjal számolhatnak az idősek. A portál megjegyezte azt is: ahogy 2022-ben és 2023-ban, így a következő évben is lesz 13. havi nyugdíj. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal