Összetört az ország: Ebben a percben jelentette be családja a lesújtó hírt Szilágyi Jánosról


Lesújtó hírek érkeztek Szilágyi Jánosról. Szilágyi János súlyos demenciával küzd. Ijesztően erős demenciával küzd Szilágyi János. Bár a legendás riporter úgy érzi, képes lenne tető alá hozni egy műsort, a jelenleg egészségi állapota nem engedi ezt. A problémái miatt már orvoshoz fordult:
Bár Vitray Tamás kilencven éves kora felett kezdte el YouTube-csatornáját, 88 éves kollégája, Szilágyi János nem követi a példáját. Elmondása szerint képes lenne műsort készíteni, de a mindennapjai jelenleg az időskori demenciával való küzdelemről szólnak. Naponta felizgatom magam. Nagyon erős demenciám van, nagy léptékkel haladok felé. Rohadtul felejtek, de olyan szinten, hogy itt van előttem ez a pohár víz, de ha amott volna, és el akarnám venni, azt mondanám: mit akartam én? – mesélte a probléma súlyosságáról Szilágyi János Rónai Egonnak az ATV Húzós podcastjében, amelyben azt is elárulta, előfordul, hogy nevek és szavak nem jutnak eszébe. Mint mondja, nemrégiben például egy régi barátja keresztnevére nem emlékezett.
Az egyetlen vigasza az, hogy kívülről nem látszik mindez, és a riporteri képességeinek köszönhetően ki tudja magát beszélni ezekből a helyzetekből. – Más bajom nincs, de ez elég nagy baj. Voltam dokinál is, aki azt mondta, nem vagyok betegszinten, de az öregedéssel együtt jár a feledékenység, és én ebben elég kimagasló színvonalat képviselek – idézi a story.hu a riportert. Szilágyi János szerint a felesége, Györgyi az elszenvedője ennek a bosszantó állapotnak, és bár már negyven éve házasok, a tévés gyakran vele sem tudja megértetni magát. Ő eléggé fegyelmezi magát, mert hozzászokott. És tudja, hogy ilyen vagyok. Szeret és elfogad – jelentette ki Szilágyi. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal