MOST ÉRKEZETT A RENDKÍVÜLI HÍR! Megerősítette Orbán Viktor sajtófőnöke a tragédiát


Szomorú esemény árnyékolta be Orbán Viktor stuttgarti látogatását, amikor a miniszterelnök konvoját kísérő egyik motoros rendőr halálos balesetet szenvedett. Az eset hétfő délelőtt 11 óra 15 perc körül történt a stuttgarti Degerloch városrészben. A balesetben egy 61 éves rendőr életét vesztette, míg egy másik rendőr súlyosan megsérült. A baleset:
A tragédia hétfőn délelőtt következett be, amikor Orbán Viktor a Magyarország–Skócia Eb-mérkőzés megtekintése után a városból tartott hazafelé. A konvoj a repülőtér felé haladt, amikor egy 69 éves nő figyelmen kívül hagyta a lezárásokat, és autójával egy kanyarodás során elütötte az egyik, 61 éves motoros rendőrt. Az ütközés következtében a motoros járművét egy másik, 27 éves rendőr motorjának lökte, súlyos sérüléseket okozva mindkét rendőrnek. Az idősebb rendőr a kórházba szállítás után nem sokkal elhunyt. Orbán Viktor részvétnyilvánítása: Orbán Viktor miniszterelnök nem volt érintett a balesetben, amint azt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke is megerősítette. Havasi elmondta, hogy a miniszterelnök mély megrendüléssel értesült a tragédiáról, és kondoleáló levelet küldött a német kancellárnak és a stuttgarti rendőrfőnöknek.
A levélben Orbán Viktor kifejezte részvétét és együttérzését az elhunyt rendőr családja és a stuttgarti rendőrség felé. „Orbán Viktor kondoleáló levelet küldött a német kancellárnak és a stuttgarti rendőrfőnöknek; a megrendülését és együttérzését fejezte ki a tragikus baleset kapcsán” – nyilatkozta Havasi Bertalan a Blikknek. A hatóságok vizsgálata: A stuttgarti rendőrség és a helyi hatóságok azonnal megkezdték a baleset körülményeinek vizsgálatát. Az eset súlyosságára való tekintettel kiemelt figyelmet fordítanak a helyszínelésre és a tanúk kihallgatására, hogy pontos képet kapjanak a történtekről. Az eset hatása: A tragédia mély megrendülést váltott ki nemcsak a rendőrségi kötelékekben, hanem a szélesebb közvéleményben is. A rendőrök munkájuk során nap mint nap kockázatot vállalnak, és az ilyen tragikus események rámutatnak a szolgálatukkal járó veszélyekre és áldozatokra. A közösség és a hatóságok egyaránt kifejezték együttérzésüket az elhunyt rendőr családja felé, valamint a súlyosan megsérült rendőr gyors felépülését kívánják. A baleset újból felhívja a figyelmet a közlekedésbiztonság és a rendőrségi konvojok védelmének fontosságára, különösen nagyobb események és hivatalos látogatások alkalmával.

AKTUÁLIS:

Főoldal