Még most sem tértünk magunkhoz – Iszonyatos dráma a Balatonnál


A haláleset körülményeit vizsgálják. Az első információk szerint az elhunyt férfi egy matracon fekvő nő után ment, akit a hullámok elsodortak… közben történt a tragédia. Belefulladt egy középkorú ajkai férfi a Balatonba Szigligetnél vasárnap késő délután – tudta meg a veol.hu. Batta Zsolt Iván rendőr főhadnagy, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte:
A tragédia körülményeit vizsgálják. A lap szerint a férfi egy matracon fekvő nő után ment, akit a hullámok elsodortak, s közben történt a tragédia. A vízi rendőrök figyelmeztetnek A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság korábban figyelmeztetést adott ki, a balesetek megelőzése érdekében a következőket tanácsolva a nyaralóknak: – Aki nem tud úszni, az ne menjen be a természetes vizekbe, esetleg csak a parti sávban hűsítse magát! – Gyengén úszók csak a sekély vízben fürödjenek, és soha ne távolodjanak el messze a parttól olyan eszközökkel, amelyek használatával még csak most ismerkednek!
Továbbá kerüljék a vízibiciklikről, egyéb fürdőeszközökről történő hirtelen vízbe ugrást, hiszen nem biztos, hogy tisztában vannak a vízmélységgel! – Vízibicikliről felhevült testtel senki ne ugorjon a vízbe, ugyanis a vízhőmérséklet sokkhatással lehet a szervezetre! – Azok, akik nem biztosak a saját úszni tudásukban, és vízi járművekkel vízre mennek, mindenképpen használjanak mentőmellényt! – Aki teheti, ne az extrém melegben (11-16 óra között) tartózkodjon a nyílt vízen! – A vízben lehetőleg senki se fogyasszon alkoholt, hogy fizikailag képes legyen egy-egy vészhelyzet kezelésére! – Távol a parttól nem javasolt egyedül úszni, fürdőeszközt használni.

AKTUÁLIS:

Főoldal