RIASZTÁS! Megjött! Elérte Magyarországot a gigavihar jégesővel: Durva villámlással ÉS felhőszakadással!! ÓRÁRÓL ÓRÁRA MUTATJUK HOL CSAP LE A VIHAR


Ma a késő délutáni, esti óráktól az ország nyugati, délnyugati felében már elszórtan zivatarok előfordulhatnak. Éjjel északkelet felé helyeződve egyre nagyobb területen valószínűek további zivatarok. Az éjszaka átvonuló rendszer környezetében helyenként viharos (60-80 km/h) széllökés, néhol felhőszakadás (25-35 mm) kialakulhat.
Illetve a Dunántúlon néhol jégesőre (jellemzően 2 cm alatti átmérővel) is van esély. Pénteken napközben ez a csapadékrendszer fokozatosan északkelet felé helyeződve elhagyja hazánkat, amelyben továbbra is előfordulhatnak zivatarok az említett kísérőjelenségekkel. FRONT MÖGÖTT ÚJABB HULLÁMBAN HEVESEBB ZIVATAROK: Péntek délutántól a front mögött nagyobb eséllyel hazánk középső és északnyugati részein újból zivatarok, hevesebb zivatarok kialakulására van esély. Az intenzív zivatarokat jégeső (ált. 1-3 cm, néhol >3 cm), viharos kifutószél (ált. 60-70 km/h, hevesebb zivatarok környezetében 80-90 km/h), felhőszakadás (ált. 20-30 mm, ismétlődő csapadékgócok által akár 40-50 mm) kísérheti.
A zivatartevékenység kiemelten az ország keleti, északkeleti részein az éjszakai órákban folytatódhat. ESŐ: Péntek éjfélig az Alpokalján területi átlagban 20-30 mm, lokálisan ezt érdemben meghaladó mennyiségű eső is eshet.

AKTUÁLIS:

Főoldal