RENDKÍVÜLI! Lelőtték Robert Ficót - RÉSZLETEK:


Egyelőre keveset tudni, hogy pontosan milyen állapotban van a szlovák miniszterelnök. Cikkünk folyamatosan frissül. Lövések dördültek a szlovák kormány kihelyezett ülését követően Hándlován (privigyei járás), az első információk szerint Robert Fico (Smer-SD) kormányfő megsérült. A miniszterelnököt akkor érte találat, amikor a helyi kultúrház előtt várakozó emberekhez lépett oda.
A szemtanúk szerint Fico a találatok következtében a földre zuhant, azonnal kórházba szállították. A testőrök először egy fekete járműbe ültették a sérült kormányfőt, később a szlovák mentőszolgálat operatív központja megerősítette, hogy mentőhelikopterrel kellett elszállítani a helyszínről. Egyelőre nincs információ, hogy melyik kórházba vitték a politikust. A Plus7Dní információi szerint Ficót a mellkasán és gyomrán érték a lövések.
Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyire súlyos a kormányfő sérülése. Az egyik szemtanú szerint három-négy lövést lehetett hallani, amelyek következtében a miniszterelnök a fején és a mellkasán sérült. AZ ELSŐ, MEG NEM ERŐSÍTETT INFORMÁCIÓK SZERINT A SMER-SD VEZETŐJE SÚLYOS ÁLLAPOTBAN VAN A KÓRHÁZBAN. Az elkövetőt elfogták, a helyszínt azonnal lezárták a rendőrök. A civil ruhás rendvédelmiek őrizetbe vették a lövöldözőt. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal