RENDKÍVÜLI! Mindenki menekült! Özönvíz pusztított ebben a magyar városban. Felkavaró fotók és videó:


Mindent elmosott a hirtelen lezúduló, hömpölygő víz. Az ország északi részén sok helyen még most is tart a kárfelmérés. Embereket kellett kimenteni a házaikból, mások a megáradt patak elől menekültek Észak-Magyarországon, ahol több településen okozott gondot a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék, írja az rtl.hu. Hömpölygött a víz Abaújalpár főutcáján csütörtökön este, az ablakából rögzítette egy ott lakó az áradatot. A falu feletti dombról szaladt le a víz.
A patak megáradt és kilépett a medréből. Elsodort mindent, ami az útjába került. A falu traktorát is magával ragadta, és belökte a patakba. A helyiek azt mondták, ilyet még nem láttak. „Az a temérdek víz, csak ömlött, ömlött, hömpölygött, szakított mindent, a kerítést, a betonoszlopot, mindent, mintha papírt vitt volna. Iszonyatos látvány volt” – mondta Krompák Andrásné. Összefogtak a környékbeliek, több településről érkeztek segíteni, és pénteken egész nap a falut takarították. Az áradat felszakította az aszfaltot, és rengeteg hordalékot hozott magával. Zinger Zsolt polgármester azt mondja, három embert kellett kimenteni, mert a hömpölygő víz körbevette a házaikat. Két épület pedig lakhatatlanná vált. Még összeszámolni sem tudták, mekkora lehet a kár. A víz sok házba betört, percek alatt elöntötte a települést. Videó: A rendőrök testkamerája rögzítette, hogyan mentettek ki egy férfit az elárasztott autójából Az Atlantára zúduló hirtelen felhőszakadás sárfolyammá változtatta az utcát, ahol az autóból már nem tudott kimenekül a sokkos állapotba került sofőr. Eger városát sem kímélte az ítéletidő. A hatalmas mennyiségű víz elárasztotta a környék utcáit az Eger és Andornaktálya közötti, úgynevezett kistályai úton. Azt mondják a helyiek, ezen a héten már harmadszor fordul elő ugyanez.
Amikor az első nagy eső leszakadt kedden, délutánra kitisztítottuk az udvart, és ugye szerda délután még egy zuhé, most péntek van, és egy újabb nagy zuhé, elöntötte a telephelyünket. A helyiek szerint most is a környékbeli szőlőültetvények felől érkezett a nagy mennyiségű víz a felhőszakadás után. „Már elmosta az udvarunkat, tönkretette a kapunkat, a hidunkat, a bejárati utunkat, most azon fáradozunk, hogy sikerüljön megvédeni a garázsunkat, hogy a házba ne törjön be a víz” – mondta egy helybéli. Nem messze innen, a Nógrád megyei Szarvasgedén homokzsákokat pakoltak a tűzoltók. Itt is rengeteg eső hullott rövid idő alatt. Volt, aki kisgyerekével volt otthon, és attól rettegett, hogy betör a házába a víz. Kovács Ottó Béla polgármester szerint itt is nagy károk vannak. „Harmincöt-negyven portát érintett, konkrétan hét-nyolc olyan portáról tudunk, ahol jelentős káresemény következett be az esőzések következtében.” A kárfelmérés jelenleg is tart. A következő napokban az előrejelzések szerint ekkora esőkre nem kell számítani a régióban. Az ország északi részét sújtó heves esőzésekről készült összeállítást itt lehet megnézni: 

AKTUÁLIS:

Főoldal