DRÁMAI a helyzet Pogány Juditnál: "Éjszaka kukázom a színészbüfében, 30 éve nem vettem magamnak kabátot" - Részletek:


Pogány Judit megdöbbentő dolgokat árult el magáról a Nyílt lapokkal című videósorozat új részében. A második évadánál tart az Örkény Színház és a WMN közös YouTube-műsora, és a játékos kerekasztal-beszélgetésben ezúttal Pogány Judit, Szaplonczay Mária, Znamenák István és Hámori Gabriella vesznek részt. A felvételen a négy színész kártyákat húz, és az ezeken található kérdésekkel interjúvolják meg egymást.
Pogány Judit a szülésről. Egészen az interjú elején a hálapénz kerül szóba, és Pogány Judit arról mesél, hogy amikor ő fiatal volt, akkor teljesen normális volt az orvosoknak adott paraszolvencia. Akkor is adott pénzt, amikor 1972-ben megszületett a fia, P. Koltai Gábor. „Én abban a generációban éltem, amikor ez még nem volt bűncselekmény, nem volt büntetendő, nem nézték rossz szemmel. Nagyon is jó szemmel nézték. Amikor én például bekerültem mint szülés előtti nő, elvárni se lehetett volna azt a helyzetet, hogy az ember ne készüljön arra, hogy majd megköszöni az orvosának. Ezzel együtt rosszul sikerült a szülés, sok bajjal járt, de hálapénz azért volt akkor is. Meg máskor is, sokszor” – emlékszik vissza. Pogány Judit a fenntarthatóságról: De a 79 éves színésznő legmeghökkentőbb nyilatkozata az, amikor arra felel, hogy saját megítélése szerint fenntartható-e az élet, amit él. Pogány Judit erről a következőket meséli:
„Biztos nagyon sok hibát követek el, de igyekszem. Én éjszaka is kukázom a színészbüfében, és szedem össze a szemétből a mások által kidobott műanyagpoharakat meg nem tudom, mi. Én sok mindenben igyekszem, de azért kegyetlenül nem élek úgy, ahogy fenntartható... Ja, de az, hogy 15-20 éve nem veszek ruhákat, a cipők lerohadnak, kilukadnak a lábamon, az azért egy jó pont! 30 éve vettem az utolsó kabátot, és nem is akarok már ebben a rövidke hátralévő pár évben kabátot váltani. Tehát vannak dolgok, amikben egész jó vagyok, de például túl sok elektromosságot használok, mert rosszul látok és szeretem a világosságot.” Alább találja a teljes videót:

AKTUÁLIS:

Főoldal