❗ A héten 200 Ezer forintot kapnak sokan a Magyar Államkincstáról!


A héten 200 Ezer forintot kapnak sokan a Magyar Államkincstáról! A hivatalos nyugdíjfolyósítási dátumok szerint májusban néhány nappal korábban érkezik a nyugdíj a megszokottól. 2024-ben a legtöbb hónapban 12-én utalják a nyugdíjakat, mivel főszabály szerint a hónap 12. napján utalnak a nyugdíjasoknak. Amennyiben ez a dátum hétvégére esik, hamarabb is érkezhet a nyugdíj.
Idén ez három hónapban fordul elő, az egyik éppen május. Mikor lesz nyugdíj utalás májusban? A hivatalos nyugdíjfolyósítási dátumok szerint 2024-ben is többnyire a hónap 12. napján utalnak a nyugdíjasoknak, május azonban kivétel. A nyugdíjutalások hamarabb május 10-én, pénteken érkeznek. 2024-ben három hónapban érkezik korábban a nyugdíj azoknak, akik bankszámlára kérték az összeget, az egyik hónap május, majd október és végül december.
Mikor lesz nyugdíj utalás 2024-ben?január 12. (péntek)
február 12. (hétfő) + 13. havi nyugdíj
március 12. (kedd)
április 12. (péntek)
május 10. (péntek)
június 12. (szerda)
július 12. (péntek)
augusztus 12. (hétfő)
szeptember 12. (csütörtök)
október 11. (péntek)
november 12. (kedd) (az esetleges novemberi nyugdíjkorrekcióval, januárig visszamenőleg)
december 3. (kedd)
Azok, aki postán kapják a nyugdíjat, idén is a Magyar Posta által kiadott kézbesítési naptárban megjelölt napon számíthatnak a nyugdíj érkezésére. A naptárakat tavaly novemberben küldte ki a posta. Hogyan kérhető postai kézbesítés helyett bankszámlára a nyugdíj? Januárban tájékoztatót tett közzé a Magyar Államkincstár (MÁK) a nyugdíjak bankszámlára utalásának igényléséről. A nyugdíjasok számára több előnnyel is járhat, ha nem a postás hozza a nyugdíjat: egyrészt a bankban nem férhet hozzá más a pénzhez, másrészt az utalás azonnal megtörténik, ahogy esedékes. A postai kifizetésre pedig több napot kell várni írja a Nyugdíj portál. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal