Most jött: Szentkirályi Alexandrának ennyi volt! Fölényesen vezet Karácsony Gergely! Mutatjuk mennyivel 🔽


Alig változtak a főpolgármesteri preferenciák április és május között, derül ki a Medián és a 21 Kutatóközpont felméréséből, amit a HVG megbízásából készítettek 2024. május 17-e és 22-e között. A kutatás szerint a választani tudó budapestiek 46 százaléka Karácsony Gergelyre, 26 százaléka Szentkirályi Alexandrára, 24 százaléka Vitézy Dávidra, 4 százaléka pedig a Mi Hazánk jelöltjére, Grundtner Andrásra voksolna.
A főpolgármesterrel való elégedettség sem változott az elmúlt egy hónapban, írja a lap: a budapestiek 53 százaléka szerint Karácsony jó vagy nagyon jó teljesítményt nyújtott, és csak 43 százalékuk kritizálta a teljesítményét. A felmérés szerint markáns ellenzéki többség van a fővárosban, ám az ellenzéki voksok számos lista között oszlanak meg. A felmérés pillanatábana Szentkirályi vezette Fidesz–KDNP-listára 31 százalék;
a főpolgármester által vezetett Párbeszéd-Zöldek–MSZP–DK-listára 23,
a Magyar Péter által vezetett Tisza listájára 16,
a Baranyi Krisztina MKKP-listára 12,
az LMP–Vitézy-listára 7,
a Donáth Anna által vezetett Momentum-listára 6 százalék szavazna, míg a Mi Hazánk listája 4 százalékos eredménnyel a bejutási küszöb alatt maradt. Ez az eredmény azt jelentené, hogy a következő főpolgármesternek jelen állás szerint egy igencsak megosztott fővárosi közgyűléssel kellene számolnia.

AKTUÁLIS:

Főoldal