Jobb, ha felkészülsz! Döbbenetes árak:– Ennyit kell fizess egy lángosért idén a Balatonon:


Ahogy közeledünk a nyári szezonhoz, a Balatonnál és környékén egyre inkább érezhetővé válik az áremelkedés árnyéka. A tavalyi rekordárakhoz képest akár 10 százalékos drágulás is várható a vendéglátóhelyeken. A Balatonnál 8-10 százalékos áremelésre lehet számítani, ami érinti az ételek és a fagylaltok árát is. A tavalyi rekordárakhoz képest majdnem 10 százalékos áremelkedésre számíthatnak idén a vásárlók a Balatonnál.
A turistaszezon előtt azonban sok helyen még tartják magukat az előszezon áraihoz, de a főszezonra további emelkedés várható. Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint 8-10 százalékos áremelésre egészen biztosan lehet számítani a vendéglátóhelyeken. Egyes vállalkozók már emelték is az áraikat, hogy felkészüljenek a nyári szezonra. Az áremelkedés már az előszezonban is érezhetővé vált egyes vendéglátóhelyeken. Egy balatonfüredi büfében például az egyik lángosért akár háromezer forintot is elkérhetnek. A tartalmasabb ételek, mint például a babgulyás vagy a gírosztál, szintén jelentősen drágulnak.
Még az előszezon áraihoz képest is újabb emelkedés várható a főszezonban. A fagylaltok ára is emelkedik idén. A cukrászdák vezetői szerint körülbelül 10 százalékos áremelkedésre lehet számítani, mivel több alapanyag ára is jelentősen megemelkedett az elmúlt időszakban. Ezért a gombóc fagylalt ára is várhatóan 600-650 forintba kerül majd. Összességében tehát a vendéglátás területén idén is számíthatunk áremelkedésre a Balatonnál és környékén. Érdemes tehát időben felkészülni arra, hogy a kedvenc éttermeinkben és fagyizóinkban magasabb árakkal kell majd szembenéznünk, és ennek megfelelően tervezni a nyári szórakozásokat és kirándulásokat.

AKTUÁLIS:

Főoldal