Fantasztikus hír jött! EKKOR tér vissza Somos András az ATV képernyőjére


Németh S. Szilárd az ATV vezérigazgatója arról beszélt a Media1-nek, hogy Somos András eleinte vendégként szerepel majd a csatornán, de az sem kizárt, hogy ősszel rendesen is visszatér majd. Az ATV hamarosan egy kutatást készíttet majd, amiben ezt a kérdést is érinteni fogják. Somos András februárban függesztette fel televíziós tevékenységét, miután az ATV egyik élő műsorában azt mondta, hogy Kaleta Gábor nem pedofil.
A csatorna emiatt fegyelmi eljárást indított ellene, Somost pedig levették a képernyőről az eljárás idejére. „A reggeli adásban elkövettem egy súlyos hibát, amely egyébként – aki ismer tudja – a gondolataimtól, a számomra oly fontos áldozatvédelemtől, a bántalmazottak iránt érzett ösztönös szolidaritástól teljesen távolra sodort a befogadó szemében” – írta távozásakor a műsorvezető. Az ATV vezérigazgatója azt nyilatkozta a portálnak, hogy Somos egyre többet szerepel majd az ATV műsoraiban és a Spirit FM-en is meghívott vendégként. Azt sem tartja kizártnak, hogy akár már ősszel rendesen is visszatérjen, de ezt megelőzi majd a csatorna felmérése.
Somos a Media1-nek azt mondta, hogy saját elhatározásából döntött úgy, hogy februárban távozik a csatornától, úgy érezte, vállalnia kell a felelősséget a történtekért. Arról beszélt hogy jogászként és újságíróként úgy érezte, hogy kötelessége helyesbítenie Márki-Zay Péter Kaletára vonatkozó állítását, hogy Kaletát pedofíliáért ítélték el, mivel az állítás jogi értelemben nem állja meg a helyét. Hozzátette: be kellett látnia, hogy rosszul mérte fel azt, hogy a köznyelvben sokan azt is pedofil bűncselekménynek nevezik, amit a jog nem így említ.

AKTUÁLIS:

Főoldal