Szerda reggel az esztergomi busz-végállomáson összeesett és megállt a szíve a férfinak, de Válent Tamás polgárőr –azonnal cselekedet és ÍGY mentette meg a férfi életét! Egy szívecskével fejezzük ki elismerésünket, megérdemli!


Egy percig sem habozott: újraélesztette a férfit az esztergomi polgárőr. A férfi rosszul lett az esztergomi busz-végállomáson. Egy járókelő értesítette a mentőket, és egy alkalmazáson keresztül három másik személy is a segítségére sietett. Egy alkalmazás, a SzívCity mentette meg az életét annak az idős férfinek, aki április 3-án az esztergomi busz-végállomáson lett rosszul és megállt a szíve. A férfihez egy járókelő ment oda, majd felhívta a 112-es segélyhívót.
A SzívCity alkalmazás pedig azonnal riasztotta a férfi közelében tartózkodó, elsősegélynyújtó ismeretekkel rendelkezőket. A helyszínre körülbelül egy percen belül a fiatal esztergomi polgárőr, Válent Tamás sietett, nem sokkal később pedig két szabadnapos mentődolgozó, akik szintén kaptak értesítést az alkalmazáson keresztül. Az esztergomi mentők is perceken belül a helyszínre érkeztek. – Éppen a buszvégállomás közelében jártam, amikor megérkezett az értesítés, hogy a közelben baj van. Én értem elsőként a helyszínre, így azonnal megkezdtem a férfi újraélesztését mellkas-kompresszióval.

AKTUÁLIS:

Főoldal