ITT van Magyar Péter történelmi jelentőségű rendkívüli bejelentése


Magyar Péter rendkívüli bejelentése! Minden felelős magyar embert érint: A közelgő választások miatt titkolja a kormány a tervezett óriási megszorításokat. Nem véletlenül tolták el a jövő évi költségvetés benyújtását sem a tervezett májusi időpontról novemberre. Az első negyedév végén már 2321 milliárd forint hiányzott a kasszából.
Ilyen magas első negyedéves adat még soha nem volt a magyar államháztartás történetében. Ez majdnem a teljes éves tervezett hiánynak felel meg. A szakértők szerint hazánk úton van a technikai államcsőd felé. A kormány már be is jelentette 650 milliárd forintnyi beruházás leállítást, de ez nyilván nem lesz elegendő az egyensúly helyreállítására. Orbán Viktor eddig mindig büszke volt rá, hogy májusban benyújtják a következő évi költségvetés tervezetét. Most ebből mondvacsinált okkal (a novemberi amerikai elnökválasztásra hivatkozva) kihátrált és novemberre ígéri a tervezetet.
Követeljük, hogy a kormány ne titkolja el a magyar választók elől a tervezett megszorításokat! Valljon színt a pénzügyminiszter és a miniszterelnök, hogy várható-e további vasúti szárnyvonalak megszüntetése, posta- és kórházbezárás, illetve milyen adók emelését tervezik a felelőtlen gazdálkodásuk következményeinek enyhítésére. Arra is választ várunk, hogy milyen családi és haveri összefonódás miatt oly sürgős ilyen rossz költségvetési helyzetben 1000 milliárd forint értékben éppen most visszavásárolni a reptér egy részét. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal