HAVAZIK! Megérkezett az áprilisi hó Magyarországra, kifehéredett a táj... KÉPEK! 😮


HAVAZIK! Megérkezett az áprilisi hó Magyarországra, kifehéredett a táj: Egy intenzív csapadékmező érte el Magyarország északi részét vasárnap este. A csapadék havazásba váltott át, így hétfő reggelre igazi téli tájjá változott át a Kékestető. A hét többi napján szintén záporokra és zivatarok kialakulására kell készülni.
Vasárnap este intenzívebb csapadékmező érte el az Északi-középhegységet. A hőmérséklet sokfelé 0 Celsius-fok alá esett, így az eső gyorsan havazásba váltott át – írja az Időkép. MAGYARORSZÁG LEGMAGASABB PONTJÁN, A KÉKESTETŐN NAGY PELYHEKBEN HAVAZOTT. A webkamera felvételei alapján órákon át hullott a hó, így hétfő reggelre téli tájjá változott át a Mátra. Mint írtuk, hétfőn az éjszakai csapadékzóna és a vastagabb felhőzet kora délutánra északkelet felé levonul.
Mögötte sok gomolyfelhő képződik, amelyek késő délutántól összeesnek, de hosszabb-rövidebb időre a legtöbb helyen addig is kisüt a nap. Országszerte felhős idő várható, ám napközben előbújhat a nap. A maximumok 9 és 15 Celsius-fok között alakulnak, fronthatás nem várható. A hét többi napján szintén kialakulhatnak záporok, zivatarok, és a szél is megerősödik.

AKTUÁLIS:

Főoldal