EBBEN a pillanatban jelentették be az újabb lesújtó hírt Karsai Dánielről! Nagyobb a baj mint hitték! Megrázó hír érkezett! Rettenetes ami történt:


Rossz hír érkezett Karsai Dánielről, kórházban ápolják. Pro Urbe Budapestért-díjat kapott Karsai Dániel, azt azonban kórházi ápolása miatt nem tudta személyesen átvenni. Az életvégi döntések szabadságáért küzdő Karsai Dánielt az emberi jogokért végzett tevékenységéért Pro Urbe Budapestért-díjjal tüntette ki Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön.
Az ALS betegségben szenvedő ügyvéd és alkotmányjogász azonban nem tudta személyesen átvenni a díjat, mert a közelmúltban tüdőgyulladást kapott, kórházban ápolják, és bár a tüdőgyulladáson túl van, de jelenleg is plusz oxigént kap. A díjat ezért nevében öccse, Karsai Péter vette át Karácsony Gergelytől. Karsai Péter az Énbudapestemnek elmondta, testvérének napszakról napszakra változik az állapota, „szerdán volt – ha lehet ilyet mondani – a legjobb időszaka. Ha nehezen is, de érthető mondatokat tudott megfogalmazni.
Hatalmas energiába kerül neki az érthető beszéd, néhány óra után el is fáradt.” Az öccse szerint Karsai Dániel, amikor megkapta az örömhírt, alig tudott beszélni, de bólintással, pislantással kommunikált, és büszke erre a díjra. Szerdán írtunk arról, hogy Karsai Dánielnek rohamosan romlik az állapota, ezért úgy döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából. HVG

AKTUÁLIS:

Főoldal