Sokkoló tragédia Húsvétkor! 🖤 A 15 hónapos Évikétől kell búcsúznunk...


Az orvosok azt mondták, a kicsi csak felfázott és hazaküldték a családot. Egy kisgyermeket hazaküldtek a kórházból, miután szüleinek azt mondták, hogy csak felfázott a kicsi, mégis szepszisben halt meg. Évi letargikussá vált, ajka pedig elkékült, amikor a rémült szülei kórházba vitték. A családnak azt mondták, hogy a 15 hónapos kislánynak valószínűleg gyógyítható fertőzése van és Ibuprofent, valamint Calpolt adtak neki. De mivel a kicsinek 39,9 fokos láza volt és 200 fölé emelkedett a pulzusa, Sam azt mondta, tudta, hogy elsőszülött lánya beteg.
A Merseyside állambeli St Helen’s Whiston Kórház ápolói azt mondták a pánikba esett anyukának, hogy nyugodjon meg, biztos csak egy baktérium okozza Evie tüneteit. De tragikus módon Evie állapota gyorsan romlott, és 2023. Március 29-én meghalt a vérfertőzésben. A halálával kapcsolatos vizsgálat később megállapította, hogy „elszalasztották a lehetőségeket” a szepszis észlelésére. Most a szülők, Sam és Phil azért lobbiznak, hogy jobban felhívják a figyelmet a szepszis korai jeleire, hiszen így életeket lehet megmenteni. “Az első és legfontosabb: a szülő ismeri a legjobban a saját gyerekét. Így hiába legyintenek az orvosok, igenis követelni kell a vizsgálatokat, és nézessék meg szepszisre is, még ha az orvos nem is akarja. Ők úgyis el tudják magyarázni, miért nem az. A szepszis nem válogat, bárkivel megeshet és nagyon gyorsan romolhat az állapota.” Samnek és Philnek azóta két lánya született, Lily és Nia, akikkel Evie-ről beszélgetnek, és ébren tartják az emlékét.
Sam azt mondta: “Mindketten jól tudják, hogy van egy nagy testvérük, Evie, akiről beszélünk, és mindenhol vannak képei. Az ő születésnapján pizzát és fagylaltot eszünk, és a családunk és a barátaink is ezt teszik. Vannak bizonyos dalaink, amelyek sokat jelentenek, mint például a Three Little Birds Bob Marleytől, amit minden este énekeltünk neki, és ez sokat jelent a többi lányunknak is.” A házaspár immár három éves lánya, Nia is szepszist kapott, de ott időben diagnosztizálták, antibiotikumot kapott és felépült. Sam azt mondta: „Egyértelmű, hogy egyes tünetek hasonlóak más betegségekhez, és vannak, akik semmiáron sem adnának antibiotikumot a gyereknek, de szepszis esetén a korai beavatkozás kulcsfontosságú.” Mi az a szepszis? A szepszis egy vérfertőzés életveszélyes és nehezen észrevehető lehet. Számos lehetséges tünet van, amelyek gyakran az influenza vagy a mellkasi fertőzés tüneteit tükrözik. Ha egy csecsemőnél vagy kisgyermeknél a következő tünetek jelentkeznek, azonnal vigyék kórházba: kék, szürke, sápadt vagy foltos bőr, az ajkak vagy a nyelv – barna vagy fekete foltok a bőrön, leginkább a kézfejen vagy a talpon olyan kiütés, amely nem halványul el, ha rátesz egy poharat, ugyanaz, mint az agyhártyagyulladás légzési nehézség, légszomj vagy nagyon gyors légzés gyenge, magas hangú kiáltás, ami nem olyan, mint a szokásos kiáltásuk nem reagálnak úgy, mint általában, vagy nem érdeklődnek az etetés vagy a szokásos tevékenységek iránt a szokásosnál álmosabb vagy nehezen felébreszthető. Egy felnőtt vagy idősebb gyermeknél előfordulhat a szepszis alábbi tüneteinek bármelyike: zavartan viselkedik, elmosódott a beszéde vagy nincs értelme kék, szürke, sápadt vagy foltos bőr, az ajkak vagy a nyelv – barna vagy fekete foltok a bőrön, leginkább a kézfejen vagy a talpon olyan kiütés, amely nem halványul el, ha ráteker egy poharat, ugyanaz, mint az agyhártyagyulladás légzési nehézség, légszomj vagy nagyon gyors légzés Előfordulhat azonban, hogy ezek a tünetek nem jelentkeznek.

AKTUÁLIS:

Főoldal