Ezt sokan nem tudják!Magyar Péter nagypapája Dr. Erőss Pál.. akitől emberi tartást, szorgalmat, egyenességet tanulhatott az unokája..És..


Tollhegyen – „Ne féljetek!” Magyar Péter jogász, Varga Judit volt férje szinte minden posztjához odaírja „Ne féljetek!”. Kutatást végeztem Magyar Péter szívében, elméjében és múltjában, hogy megtaláljam e biztatás eredetét.Megtaláltam.Magyar Péter anyai nagypapája az a Dr. Erőss Pál volt, akit a múlt század nyolcvanas éveiben láthattunk a Magyar Televízióban, mint a Jogi esetek című műsor jogi szakértőjét. Imádtuk.
Az a műsor volt a legnézettebb abban az időben. S éppen dr. Erőss Pál szaktudása, embersége, humora, kedvessége okán. Magyar Péter, és dr. Erőss Pál többi unokája, úgy nőhetett fel, hogy itt volt velük a Papa, akitől emberi tartást, szorgalmat, egyenességet, stb. tanulhattak. De nézzük meg közelebbről dr. Erőss Pál életrajzát. Egy kis faluban született, Kömörőn 1934. június 22-én. Ősi református kisnemesi családjában lelkészek, tanítók szolgálták a népet. A családnak ez az új hajtása, Pál a híres, neves Debreceni Református Kollégiumban tanult nyolc évig. Az érettségi után az ELTE jogi karán tanult, s kitüntetéses diplomát szerzett. Legyűrve a bírósági fogalmazói éveket 1960-tól kerületi bírósági bíróként dolgozott. Tehetsége még jobban kibontakozott, 1979-től a Legfelsőbb Bíróság bírája.
De már 1978-tól a Magyar Televízió Jogi esetek című műsorának szakértőjeként szerzett országos hírnevet és népszerűséget. Amikor ez a műsor ment, szinte kiürültek az utcák… Ismerték és elismerték. Megkapta a Munka Érdemrendet és a SZOT-díjat, stb.A rendszerváltást követően ügyvédként újította meg hírnevét. Dr. Erőss Pál még 2006-ban alapította meg a Ne Féljetek Alapítványt.Feleségével, Mádl Ferenc testvérével, Mádl Terézzel 1956-tól éltek boldog házasságban. Két lányuk is jogász lett, s a hagyományt folytatva Magyar Péter is jogi diplomát szerzett.Dr. Erőss Pál 2021. május 23-án hunyt el. Utódaira hagyva azt az erkölcsi tartást, amely őt életén át jellemezte.Magyar Péter tehát anyai nagypapája nyomán üzeni a népnek: Ne féljetek! (forrás: Wikipédia)

AKTUÁLIS:

Főoldal