Holnapra Csülkös bablevest akartam csinálni.. Vettünk egy nagyon guszta sonkát hozzá.. AHOGY HAZA ÉRTÜNK JÖTT A MEGLEPETÉS A BELSEJÉBEN - Teljesen fel vagyok háborodva, hogy ILYEN megtörténhet!!


Nem szoktam ilyent tenni, de ezt fontos tudni másoknak is! Szüleim a soproni egyik nagy szupermarketben (Tesco...) vettek füstölt sonkát, ami kívülről gyönyörű volt! Délután, gondoltam kicsit összevágjuk, hogy beférjen majd a főzőedénybe. De ekkor jött a meglepi!
Belül tele volt kukaccal! Nagyon undorító! Aki esetleg ugyanott vesz ilyen, vagy hasonló husit, máskor nézze meg még, nehogy őt is meglepetés érje!  Hogy mitől ment tönkre a sonka, csak találgatni lehet, de valószínűleg nem volt kellő ideig pácolva, vagy kevés sót raktak bele. Az ilyen méretű lárvák legalább 4-5 naposak lehetnek. Egy jó tanács: Csontos sonkát nagy élelmiszer áruházból inkább ne vegyél! Ha valaki mégis erre vágyik, akkor keressen egy jó hentest, vagy vegyen ismerős árustól a piacon! Íme a "guszta sonka" lefotózva lentebb:

AKTUÁLIS:

Főoldal