Hihetetlen, de igaz!! Delfint láttak a Balatonnál- Fotó is készült róla!


A magyar zenei élet egyik színes karaktere, Kocsor Zsolt, ismertebb nevén Kozso, ismét felhívta magára a figyelmet egy különleges kezdeményezésével. A Párharc második évadában már könnyek között beszélt delfin iránti szeretetéről, és most úgy tűnik, hogy egy lépéssel közelebb került álma megvalósításához. Az Ámokfutók frontembere régóta dédelget egy merész tervet: delfineket telepíteni a Balatonba.
“Az emberek fel sem fogják, hogy vannak édesvízi delfinek, folyami delfinek. A Balatonban még nincsenek, de majd lesznek. Én megcsinálom, nem is kérdés. Nagyon keményen dolgozunk rajta” – mondta Kozso egy korábbi interjújában Hajdú Péternek. E szavai nem csak ábrándokat takarnak; valóságos lépések előrevetítői. A közösségi médiában csütörtökön meglepő fotókkal jelentkezett az énekes, ahol két delfinnel pózolt a Balaton siófoki partjainál. “Ez a mi tengerünk! Imádom! Ma indult el itt Siófokon a Balaton Szupermaraton! Az én kedvesem, kicsi Egérkém, kicsi kezében kicsi delfinnel (én pedig szurkolok neki egy nagy delfinkével). 4 nap alatt 200 kilométert kell futni!
Le a kalappal! Kitartás mindenkinek!” – írta bejegyzésében Kozso, aki egyelőre csak szerencsekabalaként hozta el a “magyar tengert” képviselő delfineket, de már ez is jelentős előrelépésnek számít álma megvalósítása felé. Kozso kezdeményezése számos kérdést vet fel a környezetvédelem, az állatvédelem és a fenntarthatóság témaköreivel kapcsolatban. Édesvízi delfinek a Balatonban? A gondolat maga is kihívást jelent, hiszen számos biológiai, ökológiai és jogi akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy ez valaha is megvalósulhasson. 
címlapfotó:illusztráció

AKTUÁLIS:

Főoldal