Hatalmas nagy razzia indult a hazai utakon, bárkit megállíthatnak a rendőrök


Egy nagyszabású ellenőrzési kampány veszi kezdetét a magyar utakon, melynek keretében a rendőrség fokozott figyelmet fordít a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére. Ez az akció, amely március 11-től 17-ig tart, az ország minden részén zajlik, és az Európai Közlekedésrendészeti Szervek (Roadpol) éves ellenőrzési tervének részeként valósul meg.
Az úgynevezett Roadpol Seatbelt ellenőrzés elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek használatának fontosságára, valamint hogy a segédmotoros és a motorkerékpáros vezetők is mindig viseljék a bukósisakot. Az ilyen típusú ellenőrzések célja nem csak a közlekedési szabályok betartásának erősítése, hanem az utakon való biztonság növelése és a közúti balesetek számának csökkentése. A rendőrség ezúttal különös hangsúlyt fektet arra, hogy minden közlekedő megértse: a passzív biztonsági eszközök használata létfontosságú az utakon való biztonság szempontjából. Ezek az eszközök életet menthetnek baleset esetén, ezért fontos, hogy mindenki felelősségteljesen, a saját és utasaik biztonságát szem előtt tartva közlekedjen.
A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ellenőrzési időszak alatt bárkit megállíthatnak a szabályok betartásának ellenőrzése céljából. Az akció során különös figyelmet fordítanak a gyermekbiztonsági rendszerek helyes használatára is, mivel a legkisebb utasok védelme kiemelt fontosságú. A közlekedőknek tudniuk kell, hogy a biztonsági öv használata nem csak jogi kötelezettség, hanem az önmaguk és szeretteik iránti felelősségvállalás is. A rendőrség és a Roadpol közös célja, hogy a közúti közlekedés biztonságosabbá váljon mindenki számára, és hogy az ilyen típusú ellenőrzések hozzájáruljanak a közlekedési kultúra fejlődéséhez.

AKTUÁLIS:

Főoldal