FIGYELEM! PERCEINK VANNAK HÁTRA: BRUTÁLIS FELHŐSZAKADÁS ÉRKEZIK 1-3CM JÉGESŐVEL! Ezekre a megyékre VÖRÖS riasztás jött – Aki itt él, zárjon be mindent, hatalmas vihar érkezik, mutatjuk mikor!


Elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a HungaroMet öt északnyugati és két északkeleti megyére. Az érintett megyék hazánk nyugati felén Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Zala, keleten pedig Borsod-Abaúj Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg. Zivatarok kialakulásának veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes hétfőn is két vármegyére, Borsod-Abaúj Zemplénre és Hevesre.
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett szélerősödés, jégeső is előfordulhat. Vasárnap napközben délen is megszűnik az eső, a nap nagy részében napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, több tájegységünkön kialakulhatnak futó záporok, néhol zivatarok is, melyeket akár apró szemű jég is kísérhet. A nyugatias szelet sokfelé élénk, helyenként erős, záporok, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. A csúcsértékek 10 és 15 fok között alakulnak, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokot hűl majd a levegő – írta az Időkép.

AKTUÁLIS:

Főoldal