És Ön felkészült? Pénteken OLYAN, sokak számára sorsfordító változás jön hazánkban, amire talán még soha nem volt példa:


És Ön felkészült? Nagy változás jön hazánkban péntektől! Nincs megállás! Pénteken brutálisan kilőnek az árak, készíthetjük a bukszát: Pénteken tovább emelkedik az üzemanyagok ára: a benzin literenként 7, a gázolaj 5 forinttal drágul, közölte a Holtankoljak.hu. Az átlagos benzinár így 631 forint/liter lesz, ennél magasabb utoljára csaknem fél éve, október elején volt. A dízel literenkénti átlagára 645 forint lesz, ami a mostani drágulás ellenére is jócskán elmarad a februári 660 forint fölötti idei csúcstól.
Az üzemanyagok forintban számolt árát alapvetően két tényező befolyásolja: a forint/dollár árfolyam alakulása, valamint a nemzetközi olajárak változása. A dollár a hét elején még 360 forint körül volt, a hét közepén 366 fölött is járt az árfolyama, most 364 forint közelében van. A világpiacon irányadónak számító Brent olajár viszont látványosan, 4 százalékkal drágult a héten, a hordónkénti ára már 85 dollár fölött is járt. Ez a Holtankoljak.hu szerint az elmúlt négy hónap legmagasabb szintje.

AKTUÁLIS:

Főoldal