Sokkoló tragédiával zárul a mai nap: Ma este elhunyt Farkasházy T..


A családja most közölte a lesújtó hírt: Elhunyt Farkasházy Tivadar. Farkasházy Tivadar, a Gyergyószentmiklósi vasútállomáson élő, szeretett wc-pucoló, sajnos nemrégiben elhunyt. Az életét hosszú évekig a vasútállomáson végzett takarítási munkája határozta meg. A mindenki által csak Tivinak becézett férfi mindig lelkesen végezte feladatát, szívmelengető odafigyeléssel törődve az állomás tisztaságával.
Tivadar már fiatalon beállt a vasúttársasághoz, és 50 évig szolgálta hűségesen. Az állomás látogatói gyakran találkozhattak vele, mosolyával és vidámságával mindig jókedvet varázsolt az emberek arcára. Szemfüles figyelme minden szennyes foltot és szemetet észrevett, és azonnal eltávolította azt. Igazi hivatástudatra tett szert a takarítás során, és soha nem talált magára hagyatkozik az üres szemetes kuka kutatásában. Ahogyan vált a szennyes foltokból tisztaság lett, ugyanígy vált a munkájából öröm is az életében. Tivadar szerette, amit csinált, és ez a szeretet minden napjaiban végigkísérte.
A seprű fogása életre keltette benne a belső elégedettséget és megelégedettséget, amit a takarítási folyamat nyújtott számára. Mindenki tisztelte az elhivatottságát és alázatát a munkájában. Azonban a tragikus hír eljött, hogy Farkasházy Tivadart örökre elragadta az idő. Hátrahagyott maga után 11 gyermeket és szeretett feleségét, Jutkát. Az egész közösség elszomorodott, hiszen különleges emberrel veszítettek el egy értékes tagot. Az emlékezetes wc-pucoló utolsó pillanataiban is azt sugallta, hogy a munka képes boldoggá tenni az embert, és fontos, hogy mindig szeretettel és odafigyeléssel végezzük azt. Farkasházy Tivadar mindörökre a Gyergyószentmiklósi vasútállomás takarítója marad, akinek szenvedélye a takarítás volt, és aki mindig mosolyogva seprűvel a kezében járta az állomás területét. Gyászolja szeretett családja Forrás:

AKTUÁLIS:

Főoldal