Pusztító 5,9-es földrengés volt – Folyamatosan érkeznek a bejelentések -megérkeztek a videók!


5,9-es rengés volt Görögország partjainál! Földrengés Görögországban: Hatalmas, 5,9-es magnitúdójú földrengés rázta meg Athént és a görög szigeteket „Máltán érezhető rengés” Görögországot hatalmas rengés sújtotta Athénban, a görög szigeteken, beleértve Krétát és Máltáig.
Görögországot 5,9-es erősségű földrengés sújtotta, a rengések országszerte, az ország fővárosában és a görög szigeteken is érezhetőek. A földrengés a Peloponnészosz partjainál, az ország déli részén történt, a szigeteken egészen Krétáig megrázkódtak. A rengések Máltáig is érezhetők. A máltai szeizmikus megfigyelőcsoport két földrengést rögzített a Földközi-tengeren. A földrengés epicentruma a tenger közepén volt, Filiatra városától nyugatra. Károkról vagy sérülésekről nem érkezett azonnali jelentés, de a rengést széles körben érezték Athénból és a görög szigeteken.
A földrengés körülbelül 10,5 mérfölddel a tengerfenék alatt kezdődött, közel a Strofades-szigethez. Az Euro-Mediterrán Szeizmológiai Központ (CSEM) a Richter-skála szerinti 5,9-es erősségű földrengésről és számos látszólagos utórengésről számolt be ma reggel Görögországban és környékén, köztük egy 2,4-es erősségű rengést Kréta térségében és egy 2,5-ös erősségű rengést az Égei-tengeren. Három kisebb földrengést is jelentettek Görögország déli részén kilenc percen belül, reggel 8 óra 21 perc és 8 óra 30 perc között. A földrengés a Peloponnészosz nyugati partjainál volt. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal