A hír igaz! Aggasztó fagyok jönnek, Németh Lajos elmondta, hoz-e a lehűlés havat is


Aggasztó fagyok jönnek ,Németh Lajos elmondta, hoz-e a lehűlés havat is: Kedden változó időjárásra kell számítanunk, napos és felhős időszakok váltakoznak, különösen északon és a Dunántúlon lehetnek záporok, helyenként zivatarok apró jégesővel. A Dunántúlon az északi-északnyugati szél időnként megerősödhet. A hőmérséklet délután 14-20 fok között mozoghat, de a záporok után hirtelen hűlés is előfordulhat - jelenti az Időkép.
Szerdára napos, időnként gomolyfelhős időt jósolnak, ismét előfordulhatnak záporok, néha dörgés kíséretében. Sok helyen fokozódik, északkeleten kifejezetten erős lehet az északi-északkeleti szél. Reggel pára vagy köd is kialakulhat. A hajnali hőmérséklet 0 és 5 fok között, nappali maximumok 13 és 18 fok között várható. Csütörtökön a reggeli ködös, párás idő után szinte mindenütt kiderül az ég, csak elszórtan - főként délkeleten - várható kis eső. Az északi-északkeleti szél élénk, helyenként erős lesz. Hajnalban néhol fagyhat. A délutáni hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. Pénteken bőséges napsütés várható csapadék nélkül. A szél néhány helyen megélénkülhet. Reggel széles körben várható fagy, északon, északkeleten helyenként -5, -7 fok is lehet.
Délutáni hőmérsékletek 7-12 fok körül alakulnak. Szombaton több felhő lesz az égen, jelentős csapadék nélkül, a délkeleti szél több helyen megerősödik. Reggel fagyra számíthatunk, délután a hőmérséklet 8-15 fok között lesz. Arra vonatkozóan, hogy ez a lehűlés hóesést is hozhat-e még ebben a tavaszban, a TV2 Mokkájában Németh Lajos így nyilatkozott: "A hír igaz! Csak nem itt, hanem mondjuk Szibériában vagy Finnországban. Komolyra fordítva a szót, ez a 15–20 fok közötti hőmérséklet ez abnormálisan meleg, ami februárban volt, vagy ami a hét első felében keddig, szerdáig Magyarországon lesz. Azért mondom, hogy egyelőre, mert nem lehet kizárni, hogy március második felében vagy esetleg áprilisban egy erőteljesebb hideg áramlás tör majd be ide, mint ahogy az elmúlt években is sajnos ilyen előfordult, és akkor veszélyben lehetnek azok a gyümölcsfák, melyek akkor virágoznak majd" - mondta a neves meteorológus.

AKTUÁLIS:

Főoldal