Szívszorító bejelentést tett percekkel ezelőtt a rákkal diagnosztizált Reviczky Gábor...


Több mint egy év után újra játszották a Pesti Színházban a Képzelt beteget, Reviczky Gábor főszereplésével. Az előadás hangos sikert aratott, de a Nemzet Művésze címmel kitüntetett színész a Borsnak elárulta: új darabot már nem vállal, nem tudna végigcsinálni egy próbafolyamatot. Még 2022-ben diagnosztizáltak a népszerű színésznél prosztatatrákot, ami után gyorsan, sokat romlott egészségügyi állapota, mivel áttétek alakultak ki nála.
S bár eleinte tiltakozott a kemoterápiás kezelés ellen, végül nem maradt más lehetőség számára, mivel áttéteket találtak a szervezetében. A színművész saját bevallása szerint az első hármat jól tűrte, de a negyedik és ötödik kezelés már nagyon megviselte, a hatodiktól pedig kimondottan rosszul volt, legyengült, szédült, sorozatos ájulásai voltak, és sokat romlott az állapota. De végül a gyötrelmes kezelések meghozták a remélt gyógyulást. Most pedig visszatért a Képzelt beteg főszerepében a Pesti Színházban és a hálás és meghatott közönség nem akarta leengedni a színpadról. nem is volt a kezdetektől.
De annyira enyém ez a szerep, hogy úgy látszik, nincs is rá szükség! A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt arról is kérdeztük, milyen új darabra készül, szívszorító választ adott. Nem készülök már új darabra, nem vágyom rá! Nem tudnék végig csinálni egy egész próbafolyamatot, nem leszek már olyan, mint a betegségem előtt és én ezt elfogadtam. Viszem tovább, ami volt, a Képzelt beteg mellett itt a Dzsungel könyvét, amiben Balut játszom, de a biztonság kedvéért már kettős szereposztásban visszük. Van sok munkám, film, szinkron, egyébként abból is vettem vissza. De szerencsére jól vagyok! Rájöttem, hogy nem szabad ezt komolyan venni, nem szabad rá se gondolni! Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal