Olyan időjárás jön márciusban, amit 100 éve nem élt meg az emberiség, ez nem volt előre látható ami most jön:


Március hónapban olyan meteorológiai jelenségek várhatók, amelyek példáját az elmúlt század során az emberiség nem tapasztalta meg. Németh Lajos, elismert időjárás-tudós, különleges és váratlan meteorológiai kondíciókat jósol márciusra, amelyek előre nem voltak sejthetők. A jelenleg tapasztalható különösen enyhe időjárás, melyet február elején élünk meg, kivételesnek minősül a tél normális viszonyaihoz képest.
A hőmérsékletek már ebben az időszakban is elérhetik az 15 Celsius-fokot, ami tipikusan tavaszi időjárást sugall. Habár a jelenlegi meleg időszak jelentősen eltér a februári átlaghőmérsékletektől, Németh Lajos, a meteorológia szakértője felhívja a figyelmet arra, hogy a téli hideg még visszatérhet. A szakértő előrejelzése szerint, noha a következő hét folyamán valószínűleg kitart a kellemes idő, márciusban mégis beköszönthetnek éles fagyok.
A mostani időjárás csupán egy átmeneti állapot lehet, és nem jelenti automatikusan a tavasz végleges beköszöntét. A meteorológusok szerint a klímaváltozás következtében az időjárás-előrejelzések egyre bonyolultabbá válnak, és az efféle extrém időjárási események egyre gyakoribbá válhatnak. Ezért kritikus, hogy az emberek tudatában legyenek az időjárás változékonyságának, és mindig számítsanak a téli hideg esetleges visszatérésére.

AKTUÁLIS:

Főoldal