Nem túlzás: Vasárnap olyan időjárás jön, amit 100 éve nem látott az emberiség


Vasárnap olyan időjárás jön, amit 100 éve nem látott az emberiség! Holnap vasárnap akár 20 fok is lehet - kedden viszont havazhat! Időjárás – Folytatódik a változékony, tavaszias idő: vasárnap még 17 és 20 Celsius-fok közötti hőmérséklet várható többfelé záporral, zivatarral, majd kedden akár havas eső, hózápor is eshet, írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Eső, zápor jöhet:
Vasárnap hosszabb napos időszakok délelőtt a Dunántúlon, délután keleten, délkeleten és a nyugati határ közelében lehetnek, máshol továbbra is a felhőké lesz a főszerep. A nyugati, északnyugati országrészt leszámítva eleinte csak helyenként, délutántól délnyugat felől többfelé kialakulhat eső, zápor. Nyugaton, északnyugaton és a Tiszántúlon szeles marad az idő. Sokfelé párás, ködös lesz a reggel. Hajnalban nyugaton néhol gyenge fagy nem kizárt, majd napközben 11 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Hétfőn már több lesz a napsütés, erősebben felhős tájak eleinte északon, északkeleten, majd délutántól nyugaton lehetnek. Északon, északkeleten helyenként előfordulhatnak záporok. A délies szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és helyenként a Tiszántúlon erős lesz.
Hajnalra a Dunántúl keleti felén, a Duna mentén és északon képződhet több helyen pára, köd. Reggelre 1 és 9 fok közé hűl, majd napközben 13 és 19 fok közé melegszik a levegő, délkeleten lesz a legmelegebb.Kedden az ország keleti felén van kilátás hosszabb napos időszakokra, a Dunántúlon a felhős időben elvétve kisebb eső, zápor kialakulhat. A délkeleti szél az ország középső harmadán lesz élénk. Délután 14-20 fokot mérhetünk. A tavaszias, időnként szeles idő egész jövő héten kitart. Az éjszakák többnyire fagymentesek lesznek, délutánonként 13-20 fok várható. A napos időszakokat ugyan többször zavarhatja erős felhősödés, de csak kevés helyen alakulhat ki eső, zápor. Hajnalonként pára-, ködfoltok képződhetnek.

AKTUÁLIS:

Főoldal