ITT az újabb IRDATLAN pofon a magyaroknak: Márciustól lép életbe – Mindenkit érint, aki interneten szokott vásárolni, nincs kibúvó! - EZ fájni fog:


A Magyar Posta friss bejelentése szerint március végétől minden hazai kiskereskedelmi internetes áruháznak fel kell kínálnia a Posta kiszállítási szolgáltatását. Ez azt jelenti, hogy azok a webáruházak, amelyek nem kötnek külön szerződést a vállalattal, automatikusan a Postához irányítják át a kézbesítési feladatokat.
A Magyar Posta honlapján közzétett árak alapján a kiszállítás költségei a következők lesznek:Csomagautomatába, Posta Pontra vagy postára kézbesítve: bruttó 990 Ft/db.
Háznál történő kézbesítés esetén: 0-10 kg-ig bruttó 1990 Ft/db.
Háznál történő kézbesítés esetén: 10-20 kg-ig bruttó 2990 Ft/db.
Háznál történő kézbesítés esetén: 20-40 kg-ig bruttó 5990 Ft/db.
Ezek az árak az általános szerződési feltételekben szerepelnek, ami azt jelenti, hogy a webáruházaknak nem kell külön szerződést kötniük a Postával, ha ezek a feltételek megfelelnek nekik. Azonban érdemes figyelni arra a részletre, miszerint ha az általános szerződési feltételekben meghatározott postai szolgáltatást veszi igénybe a vásárló, akkor az áruháznak kell gondoskodnia a csomagfeladásról, és nem mennek el a megrendelt termékért az adott webshop telephelyére.
Ez a változás két fontos következménnyel járhat. Egyrészt a webáruházaknak plusz logisztikai feladatokkal kell számolniuk, hiszen ha a vásárló MPL-es kiszállítást kér, akkor nekik kell feladniuk a csomagot a Postánál. Másrészt adott esetben a szállítási idő is megnövekedhet, mivel attól függ, mikor tudja feladni a webáruház az MPL-nek a csomagot. Összességében a Magyar Posta bejelentése jelentős változást hozhat a webshopos vásárlásban, és érdemes lesz figyelni, hogyan reagálnak rá az érintett vállalkozások és hogyan alakulnak a szállítási idők a jövőben.

AKTUÁLIS:

Főoldal