Horror EBBEN a magyar kórházban! Nem lehetett már mit tenni..! Sajnos a 23 éves fiú azonnal.. CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK:


Megfulladt az egyik Tolna vármegyei kórházban egy mindössze 23 éves fiatalember, mivel az édesanyja kérdése ellenére is darabos ételt adtak neki pépes helyett. A tragikus halálügyben a Pécsi Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt állítja bíróság elé az etetést engedélyező orvost, és a beteget megetető ápolót is. Az esettel kapcsolatban a 24.hu-nak Csordás Hajnalka, a Baranya Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője úgy fogalmazott, hogy az ügyészség pénzbüntetést kért a szakorvosra és az ápolónőre is arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket, és lemondanak a tárgyalás jogáról.
Hozzátette, egyikük sem ismerte be a bűnösségét, s az ápoló vallomást sem tett a nyomozati szakban. A fiatalembert 2020. október 24-én vették fel abba a kórházba, ahol a szakorvos és az ápolónő is dolgozott. Egy vele született betegség miatt nyelési elégtelenség, heveny garatmandula-gyulladás alakult ki a fiatalnál, ami esetleges garatreflex gyengeséggel járt együtt. A beteget másnap reggel darabos étellel etették meg, amikor az anyja érdeklődőtt az állapota felől, akkor elmondták neki, hogy megfelelően reggelizett a beteg, darabos ételt fogyasztott. Ekkor közölte az édesanya, hogy a fia kizárólag pépes ételt fogyaszthat, amit előzetesen az orvossal is közölt. Az orvos a lázlapon is feltüntette a 23 éves férfi speciális táplálkozási igényét. Az ápoló délután a fiatal etetéséhez készült és észlelte, hogy nincs pépes étel, csak az általános étel, rizses ragu.
Megkérdezte az orvost, hogy megetetheti-e a normál étellel a beteget. Az orvos hozzájárult ehhez, az ápoló pedig segített a betegnek enni, s kanállal etette őt. Rövid időn belül a fiatal fulladozni kezdett, az orvos azonnal megpróbálta szabaddá tenni a légutakat, de a beavatkozás ellenére is életét vesztette a beteg. A kórházi dolgozók megsértették a betegek táplálására vonatkozó szakmai irányelv rendelkezéseit, foglalkozási szabályt szegtek azzal, hogy annak ellenére, hogy ismerték az áldozat állapotát, nem pépesített, hanem szilárd ételt adtak neki, illetve erről rendelkeztek. Szabályszegésük és a beteg halála között közvetlen ok-okozati összefüggés áll fenn. Az ügyészség pénzbüntetést kért a szakorvosra és az ápolónőre is. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal