FRISS HÍR!!! Káosz a záhonyi határátkelőnél, elérte Magyarországot is….


A MAGOSZ (Magyar Gazdák Országos Szövetsége) és a NAK (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara) szervezésében több száz traktor gyűlt össze Záhonyban az ukrán-magyar határon, ahol a gazdák tiltakozó akciót hajtottak végre. A tüntetés 11 órakor kezdődött, és a résztvevők számos táblával, köztük olyanokkal, mint “Gazdák nélkül nincs jövő!” és “Stop az ukrán gabonának!”, fejezték ki elégedetlenségüket és követeléseiket.
Győrffy Balázs, a NAK elnöke elmondta, hogy szégyen, hogy ismét ilyen formában kell tüntetniük, és hogy az ukrán élelmiszerek és mezőgazdasági termékek továbbra is korlátozás nélkül áramolhatnak az EU-ba. Kijelentette, hogy nem fogják szótlanul nézni, hogy Brüsszel mészárszékre küldi az európai vidéket és benne a magyart is. Jakab István, a Magosz elnöke hangsúlyozta, hogy kezdeményezik, hogy azokat az élelmiszereket, amelyeket Magyarországon nem állítanak elő, ne lehessen külföldről behozni, és hogy azonos feltételeket szeretnének minden országra vonatkozóan. A tüntetésen résztvevők egyetértenek abban, hogy az eljárással előállított biológiai massza nem hús, és nem képes helyettesíteni a komplex táplálékot, és hogy az egészséges életmód és a józan ész szabályai szerint kellene gondolkodni az élelmiszerek importálásában.
A gazdák határozottan kiállnak az egészséges élelmiszertermelés és a magyar mezőgazdaság érdekében, és azonos feltételeket követelnek az EU-ba importált termékek számára. A tüntetésen való részvétel mellett arra bíztatják az embereket, hogy osszák meg véleményüket és csatlakozzanak az ügyükhöz a közösségi médiában és a fórumokon keresztül.

AKTUÁLIS:

Főoldal