Betelt a pohár! Gundel Takács Gábor távozik Novák Katalin tanácsadó testületéből! Kemény szavakkal árulta el, miért! EZT figyeljék:


Gundel Takács Gábor is tagja volt Novák Katalin 16 főből álló tanácsadó testületének, ám a továbbiakban már nem kíván ennek tagja maradni. "Mindenkihez! - Alapvetés: Mindenkinek kötelessége szolgálnia a hazáját. Ha a mindenkori Köztársasági Elnök erre felkéri az embert, akkor menni kell. - A Köztársasági Elnöki Tanácsadó Testület minden tagja ingyen, kizárólag jobbító szándékkal és közéleti - azaz kifejezetten nem politikai - kérdésekben ad tanácsokat.
Döntéseket nem hoznak. - K. Endre ügyével magam is a sajtóban találkoztam. - Vannak ügyek, amikkel kapcsolatban zéró a tolerancia, ilyen a pedofília is. - Véleményem szerint rossz döntés született a[ ] kegyelmi kérvény aláírásakor. Hiba volt. - Ennek értelmében ma javaslatot tettem Novák Katalinnak. - Úgy tartom helyesnek, hogy az ember először azzal ossza meg a véleményét, akit illet. - Nem tudok azonosulni a magyar politikai kultúrával, kommunikációval, cinizmussal, módszerekkel, indulatokkal és gátlástalansággal. Egyik oldaléval sem. Épp ezért nem kívánok a jövőben a Tanácsadó testület tagja sem lenni, mert reményeim ellenére ezt a munkát sem lehet politika mentesen végezni. - Nem tudok azonosulni azzal a gyűlölet kommunikációval, ami a sajtó egy részéből és az emberek egy részéből árad, miközben a tájékozódás, és egymás megértése szándékának csírájára sincs igényük.
- Bármilyen jóindulattal, felelősséggel, kötelességtudattal, építő szándékkal fordul is az ember a nemzete felé, a politikai érdek előbb-utóbb besározza, lerántja, ledarálja. Vannak, akikről ez lepereg, vannak, akikről nem. Én ebben a közegben nem tudok létezni. Gundel Takács Gábor. Felhívom a sajtó figyelmét, hogy a fenti szöveg csak teljes egészében használható föl. Bármilyen politikai kérdéssel kapcsolatosan most és a jövőben ez az utolsó nyilatkozatom. Felhívom a magyar politikai élet szereplőit, hogy számukra a szöveg egyetlen félmondata sem használható fel. Rám nem is hivatkozhatnak a politikai megnyilvánulásaikban." Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal