A háziorvos és az ügyeletes is hazaküldte a 13 éves Nikolettát – nem sokkal később meghalt! EZZEL diagnosztizálták félre.. - RÉSZLETEK:


Egy 13 éves nagyecsedi kislány, Nikoletta tragikus halálát gyászolják szülei, akik szerint az orvosok nem ismerték fel időben a betegség súlyosságát. A szülők tanácsára otthon kezelték a lányt, aki hátfájásra panaszkodott, ezért először a mátészalkai ügyeletre, majd ismételten, súlyosbodó állapotban a gyermeksürgősségre vitték, ahonnan a nyíregyházi kórházba szállították, de másnapra a lány elhunyt. A család egyetlen gyermekét veszítette el tüdőgyulladásban.
Petrohai Ferenc édesapa szerint lánya halála igazságtalanul történt. A szülők állítása szerint a háziorvos influenzaszerű vírust diagnosztizált, és otthoni kezelést javasolt. Az édesanya elmondása szerint, miután a láz éjszaka elérte a 39 Celsius-fokot, másnap újra felkeresték az orvost, aki szerintük nem vették komolyan a lány állapotának romlását. Az édesapa szerint az orvos elutasító volt, és nem javasolta, hogy vigyék vissza a lányt. Később, amikor Nikoletta állapota tovább romlott, a szülők ismét a mátészalkai ügyeletre siettek, ahonnan hazaküldték őket. Rövid időn belül a lány állapota drasztikusan romlott, ezért sürgősségi ellátásra szorult, de a nyíregyházi kórházban már nem tudták megmenteni. Mentő vitte Nikit a nyíregyházi kórházba, ott hajnali háromkor intenzív osztályra került, majd altatásba, de a légzése összeomlott.
Szerda reggelre meghalt. Az iskola is gyászolja a kiváló tanuló Nikolettát. A szülők jogi lépéseket fontolgatnak annak kiderítésére, hogy történt-e mulasztás. Magyarországon az Eurostat adatai szerint a tüdőgyulladás komoly veszélyt jelenthet a gyerekekre. Dr. Késmárky András sürgősségi szakorvos szerint a vírusfertőzések súlyos szövődményekhez vezethetnek. Számos vírusos megbetegedés bakteriális szövődményekkel, felülfertőződéssel végződhet, aminek a vége egy tüdőgyulladás vagy még súlyosabb esetben vérmérgezés, ami a beteg állapotának súlyosbodásához, illetve halálához vezethetnek – mondta Késmárky András sürgősségi szakorvos az RTL Híradónak. A gyermek háziorvosa nem kívánt nyilatkozni, míg a Mentőszolgálat és a mátészalkai kórház álláspontja szerint az eljárás megfelelő volt, de a lány állapota olyan gyorsan romlott, hogy a beavatkozások ellenére sem tudták megmenteni.

AKTUÁLIS:

Főoldal