1 perce érkezett! Ma reggel jött a hír Oláh Ibolyáról: Párja erősítette meg a megdöbbentő hírt


1 perce érkezett! Ma reggel jött a hír Oláh ibolyáról: Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat. Az énekesnő filmdrámába illő életutat tudhat magáénak. 1978. január 31-én született Oláh ibolya. 46 éves lett - Boldog szülinapot! A vadóc természetéről és utánozhatatlan hangjáról ismert előadó művészetével és élete történéseivel az elmúlt esztendőkben volt, hogy a reflektorok minden fényét magára irányította, de az is előfordult, hogy teljesen eltűnt a nyilvánosság elől.
Az elmúlt hetekben ismét egyre többször hallani róla, 46. születésnapja alkalmából pedig mi is visszatekintünk eddigi életútjára, ami sok mindennek nevezhető, de "hétköznapi sztársztorinak" biztosan nem. Oláh Ibolya élete ugyanis sok pályatársával ellentétben közel sem indult egyszerűen. Miután szülei lemondtak róla, csecsemőotthonba került, majd különböző gyermekotthonokban és nevelőszülőknél nevelkedett. Bár története hallatán sokaknak azonnal összeszorul a szívük, Ibolya többször is hangsúlyozta, voltak olyan időszakok amiket kifejezetten élvezett az intézetekben töltött évei alatt. "Nagyon nagyon imádtam. Hihetetlen! Saját strandunk volt, több kilométer erdő vett körül. Álmomban sem mertem gondolni rá. Főként az tetszett, hogy az utolsó állomás volt, mert ott tanultuk meg a nagybetűs életet. Megtanultuk azt, hogy igazából az élet nem olyan amilyennek mi elképzeltük, hanem sokkal keményebb.
Azt hiszem, 16 voltam mikor oda kerültem és 25 amikor teljes mértékben elkerültem már onnan" - emlékezett vissza a Partizánnak adott interjújában a tiszadobi nevelőintézetben töltött időszakára Ibolya. A zene szeretete már ekkor magával ragadta a fiatal lányt, gitározni kezdett, 1999-ben pedig részt vett a TV2 Kifutó című tehetségkutató versenyén, ami olyan nagy hatással volt rá, hogy 2000-ben beiratkozott egy budapesti zeneművészeti iskolába. Ugyan ezt megalapozott zeneelméleti ismeretek hiányában kénytelen volt abba hagyni, a nagy áttörés már rendkívül közel volt. A 2003–2004-es Megasztár ugyanis annak ellenére is robbanásszerű sikert hozott számára, hogy "csak" a második helyezést szerezte meg. Az énekes műsort követően igazi közönségkedvenccé vált, 2004. június 5-én Sting előtt énekelhetett egy 400 000 főt számláló nézőseregnek, 'Egy sima egy fordított' albuma pedig azonnal platina minősítést kapott.

AKTUÁLIS:

Főoldal