Világszenzáció! Rejtélyes piramis Magyarországon! Hihetetlen, de Magyarországon is áll egy piramis: Budapesttől csak egy óra út, és megcsodálhatod!


Nem szükséges távoli országokba utazni a piramisok csodálatos látványáért: kevésbé ismert tény, hogy Fejér megyében, Iszkaszentgyörgyön is található egy ilyen érdekes kőépítmény. Iszkaszentgyörgy Székesfehérvártól északra, csak 10 kilométerre helyezkedik el, Budapesttől pedig autóval egy, tömegközlekedéssel másfél óra alatt érhető el. Iszkaszentgyörgyi Kőpiramis:
A település nyugati részén, a Piramita-hegyen található a különleges kőpiramis, melynek eredeti változatát Pappenheim Szigfrid gróf építtette egy szerelmi tragédia emlékére. A gróf egy cselédbe szeretett bele, aki öngyilkosságot követett el, állítólag éppen a helyszínen, ahol később a piramis felépült. Az építmény az 1930-as években már állt, de az 1960-as években lebontották, és az alapanyagát szétosztották. A piramis új változata 2014-ben készült el, kisebb méretben, de még mindig népszerű kirándulóhely. Iszkaszentgyörgy LátnivalóiA környék rengeteg látnivalót kínál, többek között a gyönyörű Amadé–Bajzáth–Pappenheim-kastélyt, melyet 4,5 kilométeres tanösvény vesz körül. Az ösvény a piramison, az angolparkon, a református és katolikus templomon, valamint a szabadtéri színpaddal és pumpapályával felszerelt pihenőparkon is áthalad. A Piramita-hegyről gyönyörű kilátás nyílik a településre és a környező tájra. További Információk és NyertesekNe feledkezzen meg az új Femina-hírlevélre való feliratkozásról, amellyel esélye nyílik egy kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 csillagos szállásutalvány megnyerésére a Hotel Divinusban. Iszkaszentgyörgy és a kőpiramis felfedezése kiváló lehetőség egy kellemes hétvégi kirándulásra, ahol a történelem és a természet találkozik. Oszd meg, hogy mások is lássák, milyen csodák találhatóak kis hazánkban! :)

AKTUÁLIS:

Főoldal