Fel sem tűnt, de eddig egész életemben rosszul használtam a tésztaszűrőt. Valószínűleg Te is.. Anyósom mutatott rá, hogy…


Utána a barátnőknél is rákérdeztem, és ami ott kiderült… Még a tapasztalt háziasszonyoknál is előfordul az, hogy valamire csak későn jönnek rá. Nem baj ez, persze kicsit kellemetlen lehet, ha pont az anyós mutat rá, mint nálunk. Anyósom átjött ebédre, és hát előbb érkezett, én még éppen a tésztát főztem. Elővettem a kétfülű talpas tésztaszűrőnket, és akkor, ott tudtam meg, hogy mindent fordítva csinálok. Az anyósom mutatta meg, hogyan kell helyesen használni a tásztaszűrőt, és azt kell mondanom, kínos, de igaza van.
Így tényleg sokkal könnyebb. Így kell helyesen használni a kétfülű talpas tésztaszűrőt: Ebbe nem át kell önteni a tésztát, hanem ezen kell átengedni a vizet.Vagyis, tedd a lábos tetejére a tésztaszűrőt úgy, hogy a lába beleérjen a vízbe. Majd fog meg a lábos és a tésztaszűrő fogantyúját és öntsd ki a vizet a lefolyóba. A meleg víz minden gond nélkül kifolyik majd a lukakon, a tészta pedig bent marad a lábosban. Takarítani sem kell utána! Íme a videó:

AKTUÁLIS:

Főoldal