Váratlan tragédia rázta meg az országot! Lánya még elbúcsúzott tőle, elvitte a sztrók a legendás magyar színészt


Váratlan tragédia rázta meg az országot! Lánya még elbúcsúzott tőle, elvitte a sztrók a legendás magyar színészt: A művész élete és pályafutása számos érdekes fordulatot tartogatott a művészet és a színház világában. Az eredeti foglalkozása műbútorasztalos és intarziakészítő volt, de sorsa úgy hozta, hogy a színművészetnek szentelte az életét.
A művész a Színművészeti Főiskolán tanulta ki a színész szakma fortélyait, és később olyan neves színházakban, mint a József Attila Színház és a Madách Színház, tűnt fel izgalmas karakterek formálásában. Paudits Béla tehetségét és elkötelezettségét a színjátszás iránt több színpadon is bebizonyította. Élete során a művészet különböző ágait is megismerhette, hiszen feleségével, Mózes Máriával közösen a Király utcai Hallo Bárt és egy ideig a Fészek Klub vendéglátó részét is működtették. Itt nemcsak vendéglátós képességeit mutatta be, hanem színpadi tehetségével is szórakoztatta a közönséget.
Paudits Béla élete azonban nemcsak a színpadon és a műhelyében zajlott. Családjában is érezhetőek voltak a változások és kihívások. Feleségével való közös vállalkozásaik mellett egy lányuk, Emília is született. Sajnos később a házaspár elvált, és olyan hírek is felröppentek, hogy Emíliát örökbe fogadták. Paudits Béla életében azonban számos nehézséggel is meg kellett küzdenie. Betegségekkel küzdött, anyagilag nehezen boldogult az élete utolsó éveiben. 2018-ban sztrókot kapott, és bár lánya, Emília még el tudott búcsúzni tőle, unokáját soha nem láthatta. Az utolsó években visszatért a Madách Színházba, ahol 1989-től újra játszott. Az őszinte és különleges hangú színész 2018. június 13-án hagyta el az élők sorait. Ozorán édesanyja mellé helyezték örök nyugalomra, ezzel befejeződött Paudits Béla hosszú és sokszínű pályafutása a művészet és a színház világában.

AKTUÁLIS:

Főoldal