Ma Bogdán László sírjánál jártunk.. ez a látvány fogadott


Bogdán László halálának évfordulójára emléktáblát avatnak Cserdiben barátai, tisztelői, – olvasható a közösségi portálon számára létrehozott oldalon. Barátai, követői úgy vélik, erkölcsi kötelességük, hogy a fiatalon meghalt polgármester örökségét továbbvigyék. Az emléktáblát Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök, Bogdán László barátja és Bogdán Veronika, egyetemi hallgató, Bogdán László unokahúga adja át. 2024. július 13-án lesz egy 4 éve, hogy Bogdán László itt hagyott bennünket.
Laci sajnos korán távozott. Olyan magyar ember volt, aki mélyen hitt abban, hogy a cigányság kiemelhető a mai élethelyzetéből, és idővel nem lesznek másodrangú állampolgárai Magyarországnak. Az emléktábla avatást követően mutatják be Gyurok János, Bogdán László életútját áttekintő könyvét. Ahogy arról már korábban írtunk, 2020 július 13-án holtan találták Bogdán Lászlót, a Baranya megyei Cserdi polgármesterét. Az Index forrásai szerint a roma polgárjogi aktivistaként is ismert politikus öngyilkos lett, holttestére az önkormányzat egyik épületében találtak rá, miután a családja keresni kezdte. Hozzátartozói pedig nyilvánvalóan nem bírnak tudomással az ügy részleteiről – írta Visegrády Zoltán. Halálát követően számtalan feltételezés, találgatás indult útjára, a miértre a család ügyvédje, Visegrády Zoltán adott választ.
A polgármester halálát követően elmondta, „mindenféle megalapozatlan összeesküvés-elméletek, legendák születtek” – ezek tisztázására közölt egy bejegyzést Facebook-oldalán. Tény, hogy Bogdán László tragikus halála az általa megkezdett jelentős összegű beruházások meghiúsulásával hozhatók összefüggésbe, melynek oka egy általa kezdeményezett beruházás kapcsán keletkezett pénzügyi elszámolási probléma. Bogdán László szívügyének tekintette ezeket a beruházásokat, de minden erejét felőrölte a beruházások megvalósulásának sorozatos kudarca. Az ügyvéd arról is beszámolt, hogy a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el, hűtlen kezelés elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen. Információink szerint a rendőr-főkapitányság 2020. október 14-én költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt az ügyet átadta a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának. MEGKERESÉSÜNKRE ANNYIT ÁRULTAK EL, HOGY A NYOMOZÁS JELENLEG IS TART, EZÉRT TOVÁBBI INFORMÁCIÓVAL MÉG NEM SZOLGÁLHATNAK.

AKTUÁLIS:

Főoldal