Hoppá! Orbán Viktor mai rendkívüli közleménye minden magyar családot érint!!


Nagyjából egy hónap telt el Orbán Viktor miniszterelnök év végi nemzetközi sajtótájékoztatója óta. 2024 első Kormányinfóját tartja ma Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, miután szerdán – Orbán Viktor miniszterelnök szerint hosszúra sikerült – kormányülést tartottak.Bejelentések, illetve fontos, sokakat érintő témák kerülnek a terítékre, kövesse a Blikken az év első Kormányinfóját! Gulyás Gergely azzal kezdte, hogy számos a sajtóban is tárgyalt ügyet beszéltek át a tegnapi kormányülésen.
A legfontosabb az EU-s helyzetjelentés jelenleg. Az uniós források kifizetésének megkezdését üdvözölte. A további kifizetésekkel kapcsolatban a miniszter pozitívumnak nevezte a szerdai EP-vitát, mert legalább világos képet kaphatott mindenki a magyar helyzetről a miniszter szerint. A vitában az Európai Bizottság elismerte azokat a lépéseket, amiket a magyar kormány az igazságszolgáltatás függetlenségéért tett. Gulyás szerint az LMBTQ-ügyben és migrációval kapcsolatos kérdésekben, amiktől a további kifizetéseket függővé tették, a magyarok már állást foglaltak népszavazásokon. Vannak korlátai a bizottsággal való megállapodásnak – jelentette ki, mert olyan ügyekben, ahol az emberek világos véleményt nyilvánítottak, az antidemokratikus és elfogadhatatlan lenne. A tanárok béremelésével folytatta, a pedagógusok bérfejlesztése 6000 milliárd forintba kerül, ehhez az EU-s forrás 700 milliárd forinttal járul hozzá. Már februárban 32,2 százalékkal megemelt fizetést kapnak a pedagógusok.
Január 31-ig mindenki meg fogja kapni az erről szóló határozatot.Azt ígéri a kormány, hogy ebben a ciklusban meg fogják duplázni a pedagógusbéreket. Az idei átlagbér 672.416 forint lesz, jövőre egy újabb21 százalékos emelés jön. 2025-ben 812 ezer forint lesz a pedagógusok átlagbére. 2026-ra ez még nőni fog, a tervek szerint 880 ezer lesz a pedagógus átlagbér. Az állami szférában is emelkednek a fizetések. Az orvosok átlagbére 2,2 millió forintra emelkedett. A minimálbér 15 százalékkal, garantált bérminimum 10 százalékkal emelkedett, ez meg fog jelenni a teljes nemzetgazdaságban, emelte ki Gulyás, ehhez közelítő béremelések várhatóak a nemzetgazdaság egészében. Március elsejével a szakápolói bérek újabb 20 százalékkal emelkednek, így átlagosan eléri a 715 ezer forintot. A nyugdíjakat, a katonák, a rendvédelmi dolgozók bérét is emelték. Rendvédelmi dolgozók esetén 79 500 forinttal emelkedik a bér. Szentkirályi Alexandra vette át a szót, mivel tegnap lezárult szuverenitás védelméről szóló nemzeti konzultáció, összesen 1 518 455-en töltötték ki. Elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja a kormány a konzultációt, mert így a magyarok el tudták mondani a véleményüket, ami nem mondható el a többi uniós állampolgárról, mert őket nem kérdezték meg.

AKTUÁLIS:

Főoldal