HATALMAS meglepetést tartogat az IDEI FEBRUÁR! Ezen ledöbbensz!!!! EZ vár ránk: - A szakértők is elképedtek:


Ez vár ránk februárban - szakértők is elképedtek. A február igazi hideg idővel indít, de aztán 15-e körül tavaszi arcát mutatja. Majd 20-a környékén már 10 fokos nappali maximumok is lehetnek. A tél utolsó napjai a mostani számítások szerint 12-15 fokos áprilisi meleget hoznak. Reménykednünk kell abban, hogy az enyhébb február után a tavasz eleje nem hoz olyan havazós, hideg időt, mint amilyet 2017-ben vagy 2018-ban megéltünk. MÁRCIUSBAN IS HAVAZNI FOG:
Az idei tél belecsúszik a tavaszba. Március 6-án és 7-én visszatér a fagy és a szél, 11-én, 16-án és 17-én erős szélre kell számítani. Március 18-án és 19-én szélviharra és hóra számíthatunk, március 21-e után végre megérkezik az igazi tavasz. NÉZZÜK A CSÜTÖRTÖKI ELŐREJELZÉSÉT: Esős, de enyhébb idő: Csütörtökön többfelé várható eső, zápor, néhol akár zivatar is előfordulhat. Hosszabb időszakokra az ország déli-délnyugati felén szakadozhat fel a felhőzet. A déli-délnyugati szelet eleinte még sokfelé, délután inkább már csak délen és keleten kísérhetik élénk, erős lökések. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: az ország északi-északnyugati felén mindössze 2-9, déli-délkeleti felén ugyanakkor 10-17 fokot mérhetünk a délutáni órákban. Az enyhébb időnek pénteken egy markáns hidegfront vet véget.
Éjjel egy újabb csapadéktömb érkezik, hajnalban, reggel az esőt északnyugat, észak felől egyre többfelé váltja majd fel havas eső, havazás. Délután viszont egyre kevesebb helyen fog havazni. Erős, viharos északi-északnyugati szél hozza a hideget, helyenként hófúvás sem kizárt. Hajnalban a délkeleti tájakon még 3-5 fokot mérhetünk, máshol már hidegebb lesz. Délután a maximumok -1 és +3 fok között alakulnak. Szombaton napos, száraz időben lesz részünk. Az északnyugati szél a Dunántúlon helyenként még élénk lehet. Fagyos lesz a reggel, a hóval borított, szélvédett tájakon néhol-10 fok alatti minimumokat is mérhetünk. Napközben 1-5 fokra van kilátás. Vasárnap és hétfőn napközben folytatódik a csapadékmentes idő, legfeljebb hétfőn késő este érkezhet északnyugat felől vegyes halmazállapotú csapadék. A délies szelet vasárnap csak északnyugaton kísérhetik élénk lökések, hétfőn már többfelé kell számítani élénk, erős széllökésekre. A reggelek fagyosak lesznek, helyenként -10 fok körül alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet. Délutánonként 1-7 fokot mérhetünk.

AKTUÁLIS:

Főoldal