Újabb utak válnak fizetőssé januártól – Íme a teljes lista:


A közlekedési tájékozódásunkat alapvetően formáló változások előtt áll a magyar közutak hálózata, ahogyan az Építési és Közlekedési Minisztérium december 5-én közzétett rendelete alapján január 1-jével további 235 kilométerrel bővülnek a díjköteles hazai gyorsforgalmi útszakaszok. A változások között szerepel az M0-s teljes szakasza, az M44-es autóút, valamint az M30-as miskolci elkerülő is, így több régióban is újabb díjköteles útszakaszok válnak elérhetővé.
Az autopalyamatrica.hu információi szerint a díjkötelessé váló szakaszok az alábbiak:M44-es autóút (Lakitelek/Tiszakécske csomópont – Tiszaug/Tiszakürt csomópont)
M44-es autóút (Szolnok/Martfű/Kunszentmárton csomópont – Békéscsaba–Gyula/Debrecen–Szeged csomópont)
M4-es autóút (Abony-kelet/Szolnok nyugat csomópont – Törökszentmiklós-nyugat/Szajol csomópont)
M44-es autóút (Lakitelek/Tiszakécske csomópont – Szarvas/Szentes csomópont)
M0-s autóút (M1-M0 csomópont – M0-11-es út csomópont)
M31-es autóút (Nagytarcsai csomópont – M3-M31 csomópont)
M6-os autóút (Budapest, Barackos út csomópont – Ráckeresztúr csomópont)
M6-os autóút (Bátaszék és az M6-M60 csomópont között)
M76-os autóút (Balatonszentgyörgy/Balatonberény csomópont – Keszthely-Fenékpuszta csomópont)
M30-as autóút (Miskolc észak és Miskolc dél közötti szakasz)
Ezen változások következtében további két vármegyével, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyével is bővül a fizetős utak listája. Az érintett szakaszokon a díjköteles útszakaszok hossza személyautók esetében is érvényes lesz, komoly hatással lehetve az utazók pénztárcájára. A változások célja részben a közlekedési infrastruktúra finanszírozásának elősegítése, valamint az utak minőségének fenntartása és fejlesztése. Azonban az ilyen típusú változások mindig komoly kihívások elé állítják az utazóközönséget, hiszen a költségek növekedése mellett fontos, hogy az utak szolgáltatási színvonala is magas szinten maradjon. A változások kapcsán érdemes időben tájékozódni, és megfelelő intézkedéseket tenni az új díjköteles szakaszokra történő felkészülés érdekében. A közlekedőknek a jogszabályváltozások figyelemmel kísérésével és a változásokhoz való alkalmazkodással lehetőségük van a zökkenőmentes és biztonságos utazásra a jövőben is.

AKTUÁLIS:

Főoldal